Nagy-Győr László, a fiatal családapa otthon előszeretettel kényezteti a feleségét és kisfiukat mindenféle finom étellel. Az apuka a kempingben nyaralva is avokádókrémmel terített a családnak reggelire, mire felkeltek a nagy esőzések után beázott sátrakból.
„Szeretek jó ételeket készíteni, és ami ilyen egyszerű körülmények között is elkészíthető azzal miért ne kényeztetném a családomat? Egyébként is sokat nézegetek recepteket, de azt mindig variálom a saját kreativitásom szerint.”
2 db érett avokádó
2 db kisebb lila hagyma
1 nagy paradicsom
1/4 citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
Petrezselyem
Só
Bors
Az avokádót megszabadítjuk a magjától és a héjától, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paradicsomot is felkockázzuk. Mehet minden egy keverőtálba, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívaolaj és a citrom levével és alaposan összekeverjük őket, majd a végén megszórjuk egy nagy marék aprított friss petrussal. Olívaolajon pirított kenyérrel a legfinomabb, de ehetjük friss pékáruval is vagy csak magában.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre