Egy mennyei kempingreggeli: avokádókrém



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.08.11.
avokádókrém családapa kemping

Nagy-Győr László, a fiatal családapa otthon előszeretettel kényezteti a feleségét és kisfiukat mindenféle finom étellel. Az apuka a kempingben nyaralva is avokádókrémmel terített a családnak reggelire, mire felkeltek a nagy esőzések után beázott sátrakból.

Utolsó simítások a kempingasztalon Fotó: Fodor Erika

„Szeretek jó ételeket készíteni, és ami ilyen egyszerű körülmények között is elkészíthető azzal miért ne kényeztetném a családomat? Egyébként is sokat nézegetek recepteket, de azt mindig variálom a saját kreativitásom szerint.

Az avokádókrém a kempingben is mennyei! Fotó: Fodor Erika


Hozzávalók:

2 db érett avokádó

2 db kisebb lila hagyma

1 nagy paradicsom

1/4 citrom leve

2 evőkanál olívaolaj

Petrezselyem

Bors

Nagy-Győr László avokádókrémje Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Az avokádót megszabadítjuk a magjától és a héjától, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paradicsomot is felkockázzuk. Mehet minden egy keverőtálba, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívaolaj és a citrom levével és alaposan összekeverjük őket, majd a végén megszórjuk egy nagy marék aprított friss petrussal. Olívaolajon pirított kenyérrel a legfinomabb, de ehetjük friss pékáruval is vagy csak magában.


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás