Spenótleves, ahogy egy igazi grófnő készíti

Gróf Nádasdy Borbálánál jártunk életútinterjút készíteni, és a grófnő egy csodálatosan egyszerű, mégis „úri finom” munkaebéddel várt minket. A kedves gesztus mellett Nádasdy Borbála hideg spenótlevese is annyira jólesett, hogy elkértük a receptet, amelyet megosztunk olvasóinkkal.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.09.14.
Spenótleves Gróf Nádasdy Borbála

„Nagyon szeretem a bébispenótot, ha hozzájutok, a piacon veszem meg, de ez a finomság (sajnos, csak zacskózva) elérhető az élelmiszerüzletekben is. A spenótot még gyermekkoromban szerettem meg, úgy ettük magában, a földről tépkedve. Nyersen is sokat eszem belőle, de ezúttal egy hideg levest készítettem a vendégeknek. Gyors, egészséges, és még jó is” – mondta gróf Nádasdy Borbála.

Hozzávaló

Kb. 40 dkg bébispenót

1 kávéskanál vaj

2 evőkanál prézli

2 gerezd fokhagyma

3 dl tej

só, bors ízlés szerint

Gróf Nádasdy Borbála még gyermekkorában szerette meg a spenótot Fotó: Fodor Erika
Hideg spenótleves – akár friss, piros paradicsomsalátával Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A bébispenótot alaposan megmosom, szárastól leforrázom. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a vajat, a prézlit és a tejet, és mindezt együtt összeturmixolom. Ha kész, akkor sózom, borsozom, esetleg ízesítem még olyan zöldfűszerrel, ami éppen van otthon. Mehet a hűtőbe, és amikor megjöttek a vendégek, csak tálalni kell. Mellé sajtos pogácsát és húsos rudacskát kínáltam, utána pedig egy kis friss paradicsomot összevágva franciás öntettel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás