Gróf Nádasdy Borbálánál jártunk életútinterjút készíteni, és a grófnő egy csodálatosan egyszerű, mégis „úri finom” munkaebéddel várt minket. A kedves gesztus mellett Nádasdy Borbála hideg spenótlevese is annyira jólesett, hogy elkértük a receptet, amelyet megosztunk olvasóinkkal.
„Nagyon szeretem a bébispenótot, ha hozzájutok, a piacon veszem meg, de ez a finomság (sajnos, csak zacskózva) elérhető az élelmiszerüzletekben is. A spenótot még gyermekkoromban szerettem meg, úgy ettük magában, a földről tépkedve. Nyersen is sokat eszem belőle, de ezúttal egy hideg levest készítettem a vendégeknek. Gyors, egészséges, és még jó is” – mondta gróf Nádasdy Borbála.
Kb. 40 dkg bébispenót
1 kávéskanál vaj
2 evőkanál prézli
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
só, bors ízlés szerint
A bébispenótot alaposan megmosom, szárastól leforrázom. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a vajat, a prézlit és a tejet, és mindezt együtt összeturmixolom. Ha kész, akkor sózom, borsozom, esetleg ízesítem még olyan zöldfűszerrel, ami éppen van otthon. Mehet a hűtőbe, és amikor megjöttek a vendégek, csak tálalni kell. Mellé sajtos pogácsát és húsos rudacskát kínáltam, utána pedig egy kis friss paradicsomot összevágva franciás öntettel.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre