Egy civil összejövetelen volt módunk megkóstolni Hatvani Róbertnek a felesége bulijára mentes változatban elkészített feketeerdő monotortáját. Az alkotás olyan sikert aratott a hölgyek körében, hogy megkértük a kiváló cukrászképességekkel megáldott férjet, árulja el nekünk, hogyan csinálja. A remekmű ezúttal szénhidrát-csökkentett verzióban, eritrittel és laktózmentes tejtermékkel készült.
500 g babapiskóta
2 dl tej
1 tasak csokoládés pudingpor
3 ek cukor
5 dl tej
15 dkg meggybefőtt
A fehér krémhez
200 ml habtejszín
3 ek porcukor
25 dkg mascarpone
A díszítéshez
5 dkg meggybefőtt
3 ek csokoládédara
A piskóta kb. felét egyesével belemártjuk egy másodpercre a langyos tejbe. Egy kapcsos tortaforma aljára tesszük úgy, hogy az egészet lefedje. Amikor nem fér el egy egész, felet vagy harmadot használunk.
A pudingport és a cukort összekeverjük, felöntjük egy deci tejjel, és csomómentesre keverjük. A maradék tejet kis lángon felforraljuk, beleöntjük a kikevert pudingport, és lassan kevergetve felforraljuk. Hagyjuk, míg kicsit kihűl.
A habtejszínt felverjük, összekeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és kézi mixerrel alaposan kikeverjük.
A kihűlt csokis krém felét a beáztatott piskótára öntjük, majd megszórjuk a meggyel. Rákanalazzuk a mascarponés krém felét, majd ráteszünk egy újabb sor beáztatott piskótát.
Erre tesszük a második adag csokikrémet, meggyet, majd a mascarponés krémet. A mascarponés krémből egy bögrényit félreteszünk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük, a maradék krémet elkenjük az oldalán. A maradék piskótáknak levágjuk a háromnegyedét, és a torta oldalára ragasztjuk. A tetejét megszórjuk meggyel és csokireszelékkel.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre