
Fitt fasírt kacsamellből - zsemle helyett répával
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Tóth Ibolya egyik kedves ismerősétől tanulta az alábbi sajtos rúd elkészítését, amelyet most ő is megosztott a Metropol olvasóival.
„Mindig azt gondoltam, hogy én nem tudok sósat sütni, ezért nem is nagyon próbálkoztam vele. Ez a sajtos rúd viszont annyira ízlett, és olyan egyszerűnek tűnt az elkészítése, hogy belevágtam. Nem is bántam meg: most már rendszeresen csinálom a családnak, barátoknak. Ez egy nagyobb adag, de a kész tésztát oszthatjuk, és hűtőben tárolva mindig egy új adagot süthetünk ki frissen.”
1 kg liszt,
3 tojás sárgája,
60 dkg Rama margarin,
2 tasakos tejszín,
2 evőkanál só.
Tetejére
1 tojás,
30 dkg reszelt Trappista sajt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap elővesszük, és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, 1 egész tojást rákenünk, majd a reszelt sajttal beszórjuk a tetejét. Derelyevágóval tetszőleges méretűre felvágjuk. A tepsi aljára tegyünk sütőpapírt, arra helyezzük a rudacskákat. Forró sütőbe téve 180 fokon süssük ki.
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre