Egyszerűen finom ez a sajtos rúd! – Olvasónk ezt ajánlja

Tóth Ibolya egyik kedves ismerősétől tanulta az alábbi sajtos rúd elkészítését, amelyet most ő is megosztott a Metropol olvasóival.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.09.10.
sajtos rúd

„Mindig azt gondoltam, hogy én nem tudok sósat sütni, ezért nem is nagyon próbálkoztam vele. Ez a sajtos rúd viszont annyira ízlett, és olyan egyszerűnek tűnt az elkészítése, hogy belevágtam. Nem is bántam meg: most már rendszeresen csinálom a családnak, barátoknak. Ez egy nagyobb adag, de a kész tésztát oszthatjuk, és hűtőben tárolva mindig egy új adagot süthetünk ki frissen.”

(Fotó: Tóth Ibolya)

Hozzávaló 4 tepsihez

Tészta

1 kg liszt,

3 tojás sárgája,

60 dkg Rama margarin,

2 tasakos tejszín,

2 evőkanál só.

Tetejére

1 tojás,

30 dkg reszelt Trappista sajt.

Sajtos rúd (Olvasói fotó)

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap elővesszük, és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, 1 egész tojást rákenünk, majd a reszelt sajttal beszórjuk a tetejét. Derelyevágóval tetszőleges méretűre felvágjuk. A tepsi aljára tegyünk sütőpapírt, arra helyezzük a rudacskákat. Forró sütőbe téve 180 fokon süssük ki.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás