Tuti recept: fonott kalács sonkához, tojáshoz!

A húsvéti asztalról nem hiányozhat a fonott kalács sem a sonka és tojás mellől. Formázhatunk belőle koszorút vagy rudat.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.04.01.
Fonott kalács

Kérésünkre Auguszt Ibolya megosztotta velünk a 150 éves cukrászdinasztia klasszikus kalácsreceptjét.

húsvéti kalács minden formában! (Fotó: Auguszt Ibolya)

Hozzávalók:

liszt 55-1000g

tej 400g

só 3g

élesztő 50g

vaníliás cukor 30g

tojás, egész 80g

porcukor 150 g

vaj 200 g

Kőrözöttes tojástál (A szerző felvétele)
Nyers és főtt sonkához is passzol a kalács (Fotó: Metropol)

Elkészítés:

Az élesztőt cukorral tejben felfuttatjuk 😊. Liszt, cukor, tojás, vaj, só összekeverése, majd hozzá a tejes folyadékot, simára gyúrjuk, majd pihen 15 percet, aztán formázás, tojással átmenni rajta, majd újra pihen 15 percet, gőz felett kelesztve, és sütés: 180 fokon 25 percig.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás