A húsvéti asztalról nem hiányozhat a fonott kalács sem a sonka és tojás mellől. Formázhatunk belőle koszorút vagy rudat.
Kérésünkre Auguszt Ibolya megosztotta velünk a 150 éves cukrászdinasztia klasszikus kalácsreceptjét.
liszt 55-1000g
tej 400g
só 3g
élesztő 50g
vaníliás cukor 30g
tojás, egész 80g
porcukor 150 g
vaj 200 g
Az élesztőt cukorral tejben felfuttatjuk 😊. Liszt, cukor, tojás, vaj, só összekeverése, majd hozzá a tejes folyadékot, simára gyúrjuk, majd pihen 15 percet, aztán formázás, tojással átmenni rajta, majd újra pihen 15 percet, gőz felett kelesztve, és sütés: 180 fokon 25 percig.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre