A sorozat alkalmain felfedezzük hazánk ehető virágait, bepillantunk magyar kertekbe és szakácskönyvekbe.
Megtudhatjuk a vadnövény-gasztronómia hogyan hódított teret, hogyan váltak az egykori ínséges ételek mára trendi fogásokká.
Augusztusi előadásunk során a vadnövények gasztronómiájával ismerkedünk meg. Mi mindenre jó például a csalán, a bodza, az akác vagy a pitypang? Mit főzhetünk százszorszéplevélből, katánggyökérből, lóherevirágból? A túlélés lehetősége vagy az ínyencek bolondériája? Virágkóstolóval egybekötött felfedezést tehetünk Halmos Monika: Vadon nőtt étterem című könyve alapján.
Előadó: Halmos Monika fitoterapeuta, sommelier, az ehető virágok szakértője
Belépő: 2000 forint
Időpont: augusztus 8., 19.00
Helyszín: Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre