Maradjunk a cukornál? Megdöbbentő dolgot állít a magyar orvos az édesítőszerekről

Most őszintén: te tudtál erről?!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2025.05.02.
cukor édesítőszer Dr. Mangó Gabriella

„Az édesítőszerek inzulinszerű hatást, zsírtöbbletet és érszűkületet okozhatnak” – írja dr. Mangó Gabriella a Facebook-oldalán. A sokak számára meglepő vagy inkább megdöbbentő kijelentéshez videót is csatolt a gyöngyösi háziorvos. Jöjjenek a részletek!

Édesítőszer helyett cukor? Megszólalt a magyar orvos (Fotó: Pexels/Mikhail Nilov)

„Cukorbetegek vagy fogyókúrázók figyelmébe ajánlom, hogy a szorbitnak és az aszpartámnak, mesterséges édesítőszereknek hasonló hatását találták, mint az inzulinnak. Tehát ugyanúgy az inzulinreceptorokra hat, tehát érszűkületet fokozó hatása lehet. Erre azt tanácsolják, hogy inkább egy jó adaggal kevesebb cukrot, mint édesítőszert használjunk, hogy legyen valami kis édes íze annak az ételnek, amit szeretnétek megenni. A cukornak ugyanis legalább tudjuk, hogy milyen hatása van”
– mondja Mangó doktornő friss videójában a Facebook-oldalán. Hozzáteszi: ha valaki zéró üdítőt fogyaszt, annak ugyanúgy inzulinmozgást fog észlelni a szervezete, és ugyanúgy a zsírbontást fogja ezzel önmagának akadályozni.

Nézd meg a teljes videót!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás