Ezt a megdöbbentő hozzávalót add a bolognai szószba, a szakácsok esküsznek rá

Sosem fogod kitalálni, mitől lesz ínycsiklandó a bolognai spagetti



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.04.26. 12:00
bolognai spagetti recept meglepő

A bolognai spagetti szinte minden háztartás alapreceptje. Mindenki kicsit másképpen csinálja, de a kiindulópont három egyszerű hozzávaló: paradicsomszósz, darált hús és hagyma. A hús kicserélhető vegetáriánus hozzávalókra, adhatunk a szószhoz zöldségeket, répát, esetleg bort is.

Closeup,Of,A,Young,Man,Throwing,The,Leftover,Of,A
A bolognai spaghetti receptje minden családnál különbözik   Fotó: nito

Alison Roman megosztotta saját bolognai receptjét, amelyben egy különleges összetevő is megtalálható, a szakácsnő édesköményt használ. Az édeskömény gumója egy zellerféle. Tápértéke csekély, de sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Az olasz édeskömény édeskés, kissé ánizsos ízű gumóját főleg a mediterrán országokban lereszelve a salátához adják vagy főzve eszik.

Alison a hagyományos bolognai recepthez hozzáad egy apróra darabolt édeskömény gubót, csípős paprika pelyhet, száraz fehér bort és 5 dl tejet is. A recept 8-10 adagnak megfelelő bolognaihoz elég. Alison megkülönbözteti a bolognait a ragutól. A ragu egy húsos szósz, amelyben a húst sokszor kockára vágják. A bolognai Alison szerint tág értelemben ragu, amelyhez tejet adnak. Ez meglepő lehet, de tradicionálisan a ragu alla bolognese recepjéből kihagyhatatlan a tej. A világ nem-olasz vidékein a bolognai szósz csak a paradicsomszószban főzött húsra utal, de fontos megjegyeznünk, hogy az eredeti olasz recept fehér bort, zöldségeket és tejet is rak az ételbe.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás