
Erre a 4 csillagjegyre van a legnagyobb hatása a szuperholdnak
Elsöprő erejű szuperhold érkezik szerdán.
Sosem fogod kitalálni, mitől lesz ínycsiklandó a bolognai spagetti
A bolognai spagetti szinte minden háztartás alapreceptje. Mindenki kicsit másképpen csinálja, de a kiindulópont három egyszerű hozzávaló: paradicsomszósz, darált hús és hagyma. A hús kicserélhető vegetáriánus hozzávalókra, adhatunk a szószhoz zöldségeket, répát, esetleg bort is.

Alison Roman megosztotta saját bolognai receptjét, amelyben egy különleges összetevő is megtalálható, a szakácsnő édesköményt használ. Az édeskömény gumója egy zellerféle. Tápértéke csekély, de sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Az olasz édeskömény édeskés, kissé ánizsos ízű gumóját főleg a mediterrán országokban lereszelve a salátához adják vagy főzve eszik.
Alison a hagyományos bolognai recepthez hozzáad egy apróra darabolt édeskömény gubót, csípős paprika pelyhet, száraz fehér bort és 5 dl tejet is. A recept 8-10 adagnak megfelelő bolognaihoz elég. Alison megkülönbözteti a bolognait a ragutól. A ragu egy húsos szósz, amelyben a húst sokszor kockára vágják. A bolognai Alison szerint tág értelemben ragu, amelyhez tejet adnak. Ez meglepő lehet, de tradicionálisan a ragu alla bolognese recepjéből kihagyhatatlan a tej. A világ nem-olasz vidékein a bolognai szósz csak a paradicsomszószban főzött húsra utal, de fontos megjegyeznünk, hogy az eredeti olasz recept fehér bort, zöldségeket és tejet is rak az ételbe.

Elsöprő erejű szuperhold érkezik szerdán.

Nem maradt más választása, teljesen kopaszra nyírta a fejét.

Erre érdemes felkészülni, felszültségben nem lesz hiány.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.