
Májusi angyalüzenet: ez a 3 csillagjegy különös jelet kap az égiektől
Nagyon fontos, hogy figyeljünk a jelekre!
Sosem fogod kitalálni, mitől lesz ínycsiklandó a bolognai spagetti
A bolognai spagetti szinte minden háztartás alapreceptje. Mindenki kicsit másképpen csinálja, de a kiindulópont három egyszerű hozzávaló: paradicsomszósz, darált hús és hagyma. A hús kicserélhető vegetáriánus hozzávalókra, adhatunk a szószhoz zöldségeket, répát, esetleg bort is.
Alison Roman megosztotta saját bolognai receptjét, amelyben egy különleges összetevő is megtalálható, a szakácsnő édesköményt használ. Az édeskömény gumója egy zellerféle. Tápértéke csekély, de sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Az olasz édeskömény édeskés, kissé ánizsos ízű gumóját főleg a mediterrán országokban lereszelve a salátához adják vagy főzve eszik.
Alison a hagyományos bolognai recepthez hozzáad egy apróra darabolt édeskömény gubót, csípős paprika pelyhet, száraz fehér bort és 5 dl tejet is. A recept 8-10 adagnak megfelelő bolognaihoz elég. Alison megkülönbözteti a bolognait a ragutól. A ragu egy húsos szósz, amelyben a húst sokszor kockára vágják. A bolognai Alison szerint tág értelemben ragu, amelyhez tejet adnak. Ez meglepő lehet, de tradicionálisan a ragu alla bolognese recepjéből kihagyhatatlan a tej. A világ nem-olasz vidékein a bolognai szósz csak a paradicsomszószban főzött húsra utal, de fontos megjegyeznünk, hogy az eredeti olasz recept fehér bort, zöldségeket és tejet is rak az ételbe.
Nagyon fontos, hogy figyeljünk a jelekre!
Ez a hálószobai tárgy árthat a gyerekeknek.
A természet patikája számos kincset rejt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre