
Kulcsfontosságú felfedezést tettek a tudósok – ezzel garantáltan csökkenthető a rák kockázata
Egy új tanulmány is ezt bizonyítja.
Édes élet sportszerűen! Cukormentesen is lehet finomat enni.
Bármilyen okból is diétázunk, az édességről akkor sem kell lemondanunk. Ma már szinte mindenből létezik cukormentes, diabetikus változat.
Hozzávalók (35 darabhoz):
1. Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat verjük fel, és a kókuszolajjal együtt adjuk a lisztes keverékhez.
2. A citromot alaposan mossuk meg, reszeljük le a héját, és a gyömbérrel együtt keverjük a tésztába.
3. Vizes kézzel formázzunk dió nagyságú golyókat a tésztából, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és nyomkodjuk korong alakúra. Végül süssük aranybarnára 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 50 kcal
Hozzávalók (2 személyre):
1. A tojást keverjük habosra a xilittel. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a tejet, a túrót és a megmosott citrom finomra reszelt héját.
2. Forgassuk hozzá a sütőporral elvegyített lisztet. A gofrisütőt vékonyan kenjük ki olajjal, majd adagoljuk bele a tésztamasszát. Süssük aranyszínűre a gofrikat néhány perc alatt.
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 660 kcal
Hozzávalók (10 szelethez):
1. Egy tálban vegyítsük el a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a kakaóport és a sót. Egy másik tálban botmixerrel pürésítsük a meghámozott és felkarikázott banánt, adjuk hozzá a tojásokat és a megolvasztott vajat. Keverjük habosra, majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
2 A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le. A csokit aprítsuk fel, olvasszuk meg. Adjuk mindkettőt a tésztamasszához.
3 Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kenyér- vagy őzgerincformát, egyenletesen simítsuk bele a masszát, és süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt.
Elkészítési idő: 65 perc
Egy szelet: 270 kcal
Hozzávalók (12 darabhoz):
1. A kétféle aszalt gyümölcsöt aprítsuk fel, áztassuk be egy kevés vízbe. A zabpelyhet, a kesudiót, a mézet, a kávét és a leszűrt aszalványokat késes aprítóban dolgozzuk sima masszává.
2. Vizes kézzel formázzunk belőle kis golyókat, és hempergessük meg őket egyesével tetszés szerint kakaóporban, szezámmagban vagy kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 183 kcal
Hozzávalók (8 darabhoz):
1. A tejet langyosítsuk meg a vajjal, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. A felhabzott élesztős tejet öntsük a kétféle liszthez, dolgozzuk bele a tojásokat és a vaníliaaromát.
3. Az almákat hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és keverjük a palacsintatésztához. Fedjük le a masszát, és pihentessük 30 percig.
4. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat, és evőkanállal adagoljunk egy kupac masszát az edénybe. Kissé terítsük el, majd mindkét oldalán süssük a palacsintát aranybarnára. Ugyanígy készítsük el a többi tésztamasszát.
Elkészítési idő: 60 perc + pihentetés
Egy darab: 237 kcal
Aki szigorú inzulinrezisztenciás diétát tart, sajnos nem ehet ezekből a finomságokból. Számukra tiltólistásak az aszalványok és a banán is.
Egy új tanulmány is ezt bizonyítja.
Itt a csodafegyver a szennyeződések eltávolítására.
Mutatjuk, mely csillagjegyekről van szó!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre