Olyan programra vágysz, ahol elárasztanak a női energiák? Akkor ne hagyd ki ezeket!

Ezeken a kiállításokon megünnepelhetjük a bennünk élő nőiességet és olyan dívákról tudhatunk meg többet, akikre a mai napig felnézhetünk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.03.
Magyar Menyasszony Maria Callas Marton Éva kedvezményes jegy kiállítás

A Fanny magazin gyűjtötte össze a remek ötleteket.

20240409_divak es ikonok_MK_MW_bulvar_16
Fotó: Mate Krisztian

Ahol az esküvői ruhák mesélnek

A Magyar Nemzeti Múzeum nagyszabású Magyar Menyasszony című kiállításán több száz nő történetébe pillanthatunk bele, miközben 500 év házasodástörténetéről kaphatunk bővebb információt. A nagy becsben tartott ruhák és kellékek mellett szerelmes leveleket is találhatunk, amelyek a női szerepekbe, illetve a házasságba és az ahhoz fűződő viszony változásába nyújtanak mélyebb betekintést.

Bővebb információ: www.mnm.hu

Árak: Teljes ár – 4200 Ft, ifjúsági/kedvezményes jegy – 2100 Ft

 

Valódi példaképek

Valódi világsztárok személyes történetét, eredeti fellépőruháit és jelmezeit mutatja be a Magyar Zene Háza a Dívák & Ikonok című kiállításán. Olyan meghatározó nők életébe nyerhetünk betekintést, akik jelentős hatást gyakoroltak a világra. Cher, Tina Turner, Whitney Houston, Rihanna, Edith Piaf, Marilyn Monroe és Maria Callas mellett magyar hírességek is megjelennek a kiállítás tematikus részeiben, mint például Marton Éva, Koncz Zsuzsa, Zsédenyi Adrienn és Rúzsa Magdi.

Bővebb információ: www.zenehaza.hu

Árak: Hétköznap – 5 200 Ft, hétvégén – 5 900 Ft

 

Előkelő emlékek

Sissi személyét sokan szerették, nevét napjainkban is kultusz övezi. Ha kíváncsiak vagyunk az uralkodónő életére, látogassunk el a Gödöllői Királyi Kastélyban található Erzsébet királyné emlékkiállításra, ahol korabeli tárgyak idézik fel egykori mindennapjait, mindezt Ferenczy Ida magyar nyelvű felolvasónő lakosztályában megrendezve.

Bővebb információ: www.kiralyikastely.hu

Árak: Felnőtt jegy – 4600 Ft-tól, diák/kedvezményes jegy – 2300 Ft-tól


 

Lássuk a világot rózsaszínben!

Nem csupán a Barbie babák kiváltsága a rózsaszín. A pécsi Zsolnay Negyedben található Rózsaszín Zsolnay Kiállításon minden tárgy ezt a színt viseli. Winkler Barnabás építész, akadémikus, a művészetek doktora magángyűjteményében több mint ezer darab mindennapos használatra készült tárgyat csodálhatunk meg, amelyeket a Zsolnay-gyár készített.

Bővebb információ: www.zsolnaynegyed.hu

Árak: Teljes ár – 1800 Ft, diák/nyugdíjas/pedagógus – 1300 Ft

 

Szöveg: Balatoni Kitti

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás