Az esős hétvégén is várnak a hazai fürdők, így spórolhatsz a belépőkön

A tavasz beköszöntével a lazításra vagy gyógyulásra vágyók gyakori vendégei a hazai fürdőknek. Csakhogy a belépők árai jócskán megemelkedtek, akár 10-30 százalékkal is drágábbak idén, ezért érdemes figyelni a kedvezményeket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.18.
Rudas Széchényi fürdő életmód Gellért

Remek tippeket gyűjtött össze a Fanny magazin.

 

Hétvégén felárasak

A belépőjegyek árai jelentősen eltérnek, ezért még indulás előtt érdeklődjünk telefonon, vagy nézzük meg a fürdő hivatalos oldalát. Ha tehetjük, érkezzünk hétköznap, ilyenkor akár 10-30 százalékkal olcsóbbak is lehetnek a jegyek.


 

Széchenyi fürdő-7
 


 

Érkezzünk még a zárás előtt

Ha csak délutánonként érnénk rá, vásároljunk kedvezményes délutáni jegyet, ami akár a teljes áru belépők árához képest 40-60 százalékkal olcsóbb lehet. A fürdők általában hétköznap zárás előtt, 16-17 órától kínálják ezt a lehetőséget, de előfordulhat az is, hogy a kedvezmény hétvégére is vonatkozik.



 

Ha csak kicsit mártóznánk

Amennyiben nem szeretnénk az egész napot a fürdőben tölteni, válasszunk olyan helyet, ahol van két-három órára szóló belépőjegy. Ügyeljünk arra, hogy ne lépjük túl a megadott intervallumot, ugyanis ezt követően akár minden perc vagy minden megkezdett 30 perc többletköltséggel járhat.



 

Mutassuk fel az igazolványt!

Szinte minden fürdő kínál kedvezményes nyugdíjas belépőket, de olyan is előfordulhat, hogy életkorhoz kötik a kedvezményt. Van, ahol személyi igazolvány bemutatásával már 60 éves kortól vásárolhatunk Senior belépőt. Sőt, a gyermekek diákigazolványukkal, valamint az életkoruk alapján is jogosultak kedvezményre, akár három- vagy hatéves kor alatt ingyenes lehet.



 

Rendszeresen visszajáróknak

Ha betegségünk miatt rendszeres fürdőlátogatók vagyunk, érdemes beruházni egy többalkalmas vagy egy évre szóló bérlet vásárlására. Több fürdőben helyi lakosoknak kedvezményes bérletet is kínálnak.



 

A kártya most is jobban megéri

Jó hír, hogy a Zsigmondy Klub-kártya ára továbbra is 5000 forint, és napi egy alkalommal akár négy órán keresztül is élvezhetjük a fővárosi Széchényi, Rudas és Gellért fürdők által nyújtott szolgáltatásokat, alkalmanként hétköznap mindössze 4000 forintért, hétvégén, valamint ünnepi időszakban pedig 4500 forintért.



 

Támogatás a kezelésekre

Sokan nem tudják, hogy kedvezményes fürdőgyógyászati kúrára lennének jogosultak, pedig a kezelések a teljes árhoz képest olcsóbban is igénybe vehetők, ha rendelkeznek szakorvosi beutalóval.



 

Intsünk búcsút a reumának!

A fürdő- és egyéb gyógyászati ellátás az orvosi rehabilitációt szolgálja reumatológiai, ortopédiai, neurológiai, bőr- és érbetegségek, valamint gerinc- és mellkasdeformitások, végtagi idegeket érintő károsodás esetén. 



 

Semmi sincs ingyen

Az ellátás nem ingyenes, a támogatás mértéke 50-85 százalékig terjed, ez alól kivétel a 18 éven aluli gyermekek csoportos gyógyúszása, ahol a támogatás 100 százalék.



 

Számoljunk csak utána!

A tb-támogatás a közfinanszírozás alapját képező árhoz igazodik, amitől a szolgáltatók eltérhetnek, így az önrész változhat. Ezért csak annyi kezelést írassunk fel, amennyinek a támogatáson felüli térítési díját meg tudjuk fizetni.



 

Ahány fürdő, annyi szokás

A legnépszerűbb a gyógyvizes medencefürdő, ami tulajdonképpen a gyógyfürdőbe való kedvezményes belépést jelenti. Előfordulhat, hogy bizonyos intézményekben ehhez megkötések kapcsolódhatnak.



 

Kérjünk hozzá beutalót

A kezeléshez szakorvos, például reumatológus, fizikoterápiás, ortopéd, mozgásszervi rehabilitációs orvos által kiállított beutaló kell. Magánrendelésen még a szakorvos sem rendelhet tb-támogatással kiszolgált gyógyfürdőkezelést.



 

Tartsuk be a határidőt

A szakorvos által elrendelt fürdőgyógyászati ellátásokat és a szén- -dioxid-gyógygázfürdő kezeléseket a vény kiállításának napjától számított 30 napon belül el kell kezdeni. Ha a vény érvényességi ideje alatt nem kezdődik meg az ellátás, a kúrát úgy kell tekinteni, mintha azt az orvos el sem rendelte volna.



 

Csak indokolt esetben jár

A betegség jellegétől függetlenül, egy naptári évben összesen két kúra igényelhető. Főszabály szerint egy kúra 15 alkalomra szól, de az orvos szakmailag indokolt esetben ettől eltérően 6-20 kezelést is rendelhet.



 

Kötelező az ellenőrzés

A kúra befejezését követő három héten belül a gyógyászati ellátást rendelő orvoshoz ellenőrző vizsgálatra kell menni, és a kezelőlapot valamint a zárójelentést át kell adni az orvosnak.



 

Elesünk így a lehetőségtől

Az, aki a kúra végén az ellenőrző vizsgálaton nem vesz részt, vagy a kezelőlapot és a zárójelentést nem adja le, újabb kúrára már nem lesz jogosult.



 

Ingyenes gyógyúszás

A 18 éves kor alatti gyermekek esetén csoportos gyógyúszás is igénybe vehető. A kezelést az illetékes szakorvos, illetve a szakorvos javaslata alapján a gyermek háziorvosa, és bizonyos esetekben az iskolaorvos is jogosult elrendelni.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás