Így teraszozzunk télen is!





A hideg időben gyakran vágyakozva gondolunk vissza a nyári élményekre, amikor a szabadban üldögélhettünk. Erről azonban télen sem kell lemondanunk, ugyanis hatékony megoldásokkal felfűthetjük a teraszunkat, így ebben az évszakban sem kell búcsút intenünk a kint töltött pillanatoknak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.27.
padlófűtés fűtőszőnyeget hangulatos kinyitható telepíthető

A Fanny magazin tippjeinek mindenki örülni fog:
 

1.

Melegítsünk kényelmesen!

A teraszok fűtéséhez használhatunk infrasugárzót. Az elektromos berendezés intenzitása miatt kifejezetten alkalmas a kültéri melegítésre. Távirányítóval kényelmesen, akár a kertben ülve szabályozhatjuk a hőfokot. A hordozható típusok bárhová egyszerűen telepíthetők és bármikor át is helyezhetjük azokat.


 

2.

Válasszuk a biztonságosat!

A hősugárzókból számos típus kapható. Fontos, hogy a helyszín adottságaihoz mérten biztonságos változatot válasszunk. Az elektromos verziók zárt teraszok esetében is kiválóan alkalmazhatók. Ha legalább 30 százalékban nyitott a teraszunk, akár gázüzemű modelleket is vásárolhatunk.


 

3.

Függesszük csak fel!

A felfüggeszthető infrasugárzók különleges látványt nyújtanak. Amennyiben a teraszunk felett van tető, a készüléket arra rögzíthetjük, így felülről melegít bennünket. Ha nagyobb méretű a teraszunk és van kint asztalunk, akkor érdemes az eszközöket egymással szemben, a fal és a tető külső szélénél elhelyezni és befelé irányítani a hőt. Ezzel a megoldással az asztal mindkét felénél ülők hátát éri a meleg és szemből is áramlik feléjük, így még kényelmesebben tartózkodhatnak kint.


 

4.

Padlóba rejtett melegség

Ha még most vágunk bele a terasz építésébe, érdemes előre megterveznünk, hogyan szeretnénk felfűteni. A padlófűtés az egyik legjobb megoldás, ugyanis a padlóban lévő, alacsony hőmérsékletű fűtőcsövek egyenletes hőmérsékletet biztosítanak. 


 

5.

Utólag sem késő megtenni!

Ha szeretünk kint lenni a friss levegőn, de korábban nem építtettünk padlófűtést, akkor sem kell aggódnunk. Választhatunk utólag telepíthető változatot, amit akár néhány nap alatt beszerelnek a szakemberek.


 

6.

Megmaradhat a burkolat?

Ha az utólag beszerelhető infra padlófűtés mellett döntünk, tájékozódjunk, hogy érdemes-e felszedni a meglévő burkolatot! Amennyiben erre szükség van, miután megtettük, terítsük le a fűtőfóliát a megfelelő rétegrenddel és rakjuk vissza a burkolatot! Bizonyos esetben a már meglévőre telepíthetjük rá a fóliát, ezt követően pedig egy újabb burkolatot tehetünk le. Ebben az esetben számoljunk azzal, hogy megemelkedik a padlószint!


 

7.

Melyiket válasszuk?

Amennyiben járólap, csempe vagy kövezet alá telepítenénk utólag padlófűtést, választhatunk elektromos fűtőszőnyeget, illetve infra fűtőfilmet is. Utóbbi olcsóbb és az infra sugárzása is kedvezőbb, az elektromos verziót viszont egyszerűbben beszerelhetjük.


 

8.

Építsünk tetőt!

Ha sokat tartózkodunk kint, gondoljuk át, hogy megéri-e építeni egy kinyitható tetőt a terasz fölé, ami télen megvéd minket a hótakarótól, nyáron pedig az erős napfénytől. Az oldalfalak beüvegezésével megóvhatjuk magunkat a fagyos széltől is.


 

9.

Élmények a kandalló tüzénél

Igazán hangulatossá varázsolják a teraszon töltött időt a kinti kandallók, illetve az acél tűztálak, amelyek amellett, hogy dekoratívak, hamar átmelegszenek és kellemes hőmérsékletet biztosítanak a téli beszélgetésekhez. Ráadásul típustól függően még főzni is lehet rajtuk.


 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás