A színeknek jelentősége van, ezeket válaszd otthonod festésekor!

A környezetünk befolyásolja az érzelmeinket és a lelkiállapotunkat. Biztos jártál már olyan helyen, amely megnyugvást keltett benned, és olyan helyen is, ahol nyugtalanná váltál.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.09.07.
otthon színpaletta tónus életmód pszichológia

A színpszichológia a különböző árnyalatoknak az érzékelésünkre és érzelmi állapotunkra gyakorolt ​​hatásával foglalkozik. Egy szakértő, dr. Zena O’Connor négy színpaletta használatát kiemelten ajánlja otthonunk belső tereiben!

Te mit sugallanál otthonod színvilágával? Fotó: Pixabay

A sötétbarna, homokszín és élénk fehér tónusok párosítása egyedülálló dinamizmust varázsol a semleges terekbe, miközben nyugalmat is áraszt. Érdemes ezt a kombinációt az aktív területeken használni, például a dolgozószobában. 

A világos rózsaszín, korall és türkiz tónusok remekül harmonizálnak egymással. A természetre emlékeztető türkiz nyugalmat, míg a korall vibrációt áraszt. Ezt a fúziót a nappaliban érdemes bevetni, hogy életteli, mégis békés menedéket teremts. Ha fapadló van lerakva emellé, az még inkább hangsúlyozza a színeket.

A lila és törtfehér tónusok megteremtik az ellazulás és az elköteleződés közötti egyensúlyt. A lila megnyugtató, de céltudatos teret kölcsönöz, ez tökéletesen illik a társasági eseményekre kialakított helyiségekhez

A narancs-vörös és szürke tónusok élénkítik a társas interakciókat. A dinamikus színpaletta melegsége figyelemfelkeltő és csábító hatást kelt. A harmonikus élettér kialakítása során elengedhetetlen, hogy ne csak a színeket vegyük figyelembe, hanem a tónusok összjátékát is, így idézhetők elő különféle hangulatok, amelyek az adott tér funkcióját támogatják. 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás