
Napi horoszkóp: ennek a csillagjegynek békülékenységet hoz a Mikulás
Mutatjuk, kinek mit tartogat a december 6-a!
Ha kíváncsi vagy, miből lett a ma csak rácsos linzernek nevezett süti, nézd meg Annamária néni receptjét!
Gáspár Györgyné Fabó Annamária évtizedek óta süti már Váncza József A mi süteményeskönyvünk 1936-os, 14. kiadása alapján a Főispánné remekét! Az unokája mester diplomakoncertjén módunk volt megkóstolni ezt az előkelő neve ellenére nem is olyan bonyolultan elkészíthető édességet. Valóban remek, ezért aztán meg is szereztük a receptjét, hátha olvasóink is szeretni fogják.

25 dkg vaj vagy margarin
3 tojássárgája
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és kicsavart leve
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Az eredeti recept szerint nem kell pihentetni, de 1-2 óra a hűtőben jót tesz neki.)
A tészta ¾ részét vastagabbra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tesszük. Vastagon megkenjük lekvárral.
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd egyenletesen a lekváros tésztára kenjük. Az ¼ rész tésztából ceruzavastagságú rudakat formálunk, melyekkel berácsozzuk a habréteget. Előmelegített, 170-180 Celsius-fokos sütőben addig sütjük, amíg a rács szép sárga lesz. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!

Mutatjuk, kinek mit tartogat a december 6-a!

A kapcsolatok megtartása kulcsfontosságú.

Ebben a hónapban minden a helyére kerülhet végre.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.