RETRO RÁDIÓ

Vitorlás kalandok kettesben: ezek a párok legjobb úti céljai





A vitorlázás sokak igazi vágyálma, mégis kevesen valósítják meg. Pedig manapság egy vitorlás bérlése nem kerül sokkal többe, mintha szállodában foglalnánk szállást és költekeznénk a hagyományos módon. Ezért ha mi is egy romantikus hajókázásra vágyunk a párunkkal, ragadjuk meg az alkalmat és éljünk vele. Az alábbiakban pár olyan úti célt ismertetünk, ami miatt abszolút megéri vitorlásra szállni. (x)



Megosztás
Szerző: PR CIKK
Létrehozva: 2023.04.14.
Módosítva: 2023.04.14.
hirdetés

Elképesztő utazás Málta körül

Ha szeretnénk tudni, milyen a türkizkék tengeren ősi romok és sziklák mellett elhajózni, akkor érdemes Málta felé venni az irányt. Málta a templomosok és az arab világ egyik csodálatos elegyét adja, ahol az egész sziget pontosan olyan, mintha legalábbis a Trónok harcában találnánk magunkat. Hajóról nézve még inkább érvényesülhet ez a hatás. A szigetország apró szigeteit pedig vétek volna kihagyni, hiszen csodálatos és romantikus kikötőivel olyan kincsekre lelhetünk, ami kevés ország helyénél található meg. 

Sexy,Young,Man,And,Woman,On,The,Luxury,Boat
Fotó: Lucky Business / Shutterstock.com; Versta / Shutterstock.com

Ősi városok falai között andaloghatunk kikötve Málta partjainál, és pontosan úgy érezhetjük magunkat, mintha jó pár száz évvel korábbra tértünk volna vissza vitorlásunkkal az időben. Akár kapitánnyal, akár anélkül bérlünk is vitorlást erre az úti célra, mindenképp egy rendkívül romantikus és történelmileg lenyűgöző élményt kapunk.

Ősi utak Görögország felé

Görögország partjai szintén olyan úti célnak számítanak, amit egyszerűen nem lehet kihagyni. A sok száz szigetből álló ország, Máltához hasonlóan, már születése óta magába szívta a tengeri hajózás legjavát. Ezért számtalan kikötő és kikötői város található Görögországban, amelyeknek alapjai akár több ezer évesek is lehetnek. 

Görögországot sokan ismerik, és rengetegen járnak hazánkból is nyaralni évente oda. Viszont ha a hajóbérlést görögországi útvonallal kérjük, akkor egy teljesen más perspektívából ismerhetjük meg a mediterrán világ eme ókori ékkövét. Erről az oldaláról ráadásul kevesen ismerik az országot, ezért attól sem kell tartani, hogy turisták hada fogja elrontani a romantikus élményeket egy-egy öbölnél vagy kikötőnél. 

Ha pedig öblökről van szó: a görög partok tele vannak csodálatos öblökkel, ahol mindenképp érdemes eltölteni lehorgonyozva pár órát vagy napot. Ezenkívül a sokszor szinte karnyújtásnyira lévő szigetek körbejárása igazi különlegesség lehet nekünk és a kedvesünk számára. Főleg, hogy mindegyik sziget kínál valami csodálatosan bájos miliőt, amit az ország mainstream részei nem tudnak nyújtani. 

Lesznek szigetek, ahol lóháton mehetünk végig a tenger partján, megint máshol csodálatos vacsorát költhetünk el a naplementében úgy, hogy csak kettesben vagyunk, és a sort még lehetne folytatni, hogy mennyi romantikus és varázslatos hely vár a görög szigetvilág által minket.

Vacation,,Travel,,Sea,,Friendship,And,People,Concept,-,Smiling,Couple
Fotó: Lucky Business / Shutterstock.com; Versta / Shutterstock.com

Szépséges utazás a horvát partoknál

Horvátország is egy olyan úti cél, amit sokan főleg a szárazföldön tesznek meg. Pedig a horvát tengerpartok hajós oldalról igazi gyöngyszemek. Az ország Görögországtól nem messze, az Adriai-tengernél fekszik. Ez a tenger pedig nemcsak arról híres, hogy csodálatos tengerpartjai vannak, hanem arról is, hogy elképesztő gazdag a víz élővilága. 

Persze a Földközi-tenger sem unalmas, viszont nem véletlen, hogy Horvátország szintén kifejezetten népszerű búvárparadicsomnak számít. Ezért ha szeretnénk a vízi világ megtekintése miatt is csobbanni akár pusztán csak békatalpakkal, akkor a hajóbérlést Horvátország felé érdemes kipróbálni.

(x)





 





Ezeket olvastad már?
Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás