Padlizsánkrém – ahogy a Glédában ehetjük!

Aki kíváncsi, milyen a megújult Gléda Vendéglő padlizsánkrémje, most kipróbálhatja!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.04.03.
Módosítva: 2023.04.08.
Gléda-padlizsán életmód

A megújult Gléda Vendéglő egyik népszerű előétele, a padlizsánkrém receptjét is megosztotta olvasóinkkal. Íme így készül, amit ott ehetünk.

A Glédában így tálalják – Fotó: Gléda

Hozzávaló

4 db padlizsán

15 g só

5 g őrölt feketebors

2 gerezd fokhagyma

15 g mustár

Terített asztal a Glédában – Fotó: Alexandre MAGINEL

Elkészítés

A héjas padlizsánokat egy késsel megszurkáljuk, és 200 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. 

Amikor langyosra hűltek, meghámozzuk, és egy szűrő segítségével lecsepegtetjük belőlük a levet. 

Ezután egy késsel a megfelelően pépes állag eléréséig aprítjuk a padlizsánt, majd egy keverőtálban hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott, vagy lereszelt fokhagymát és a mustárt. Ízlés szerint apróra vágott friss korianderrel tovább ízesíthetjük.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás