Aki kíváncsi, milyen a megújult Gléda Vendéglő padlizsánkrémje, most kipróbálhatja!
A megújult Gléda Vendéglő egyik népszerű előétele, a padlizsánkrém receptjét is megosztotta olvasóinkkal. Íme így készül, amit ott ehetünk.
4 db padlizsán
15 g só
5 g őrölt feketebors
2 gerezd fokhagyma
15 g mustár
A héjas padlizsánokat egy késsel megszurkáljuk, és 200 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük.
Amikor langyosra hűltek, meghámozzuk, és egy szűrő segítségével lecsepegtetjük belőlük a levet.
Ezután egy késsel a megfelelően pépes állag eléréséig aprítjuk a padlizsánt, majd egy keverőtálban hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott, vagy lereszelt fokhagymát és a mustárt. Ízlés szerint apróra vágott friss korianderrel tovább ízesíthetjük.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre