Íme az aranyszabály, így óvd meg a házasságod





Remek érzés mindennap a szerelmed mellett ébredni, igaz? De minden kapcsolatban vannak kihívások, melyeken meg kell tanulni túljutni!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.12.
házasság együttlét kihívás tanács

A házasság hatalmas elkötelezettség, amely sok erőfeszítést kíván a pároktól a siker érdekében. Az egyik legfontosabb tanács az ifjú házaspárok számára, hogy legyenek mindig őszinték és nyitottak, erre épül ugyanis az erős és egészséges kapcsolat. Néha nehéz teljesen őszintének lenni és nem szebb színben feltüntetni a dolgokat, de a másik megtévesztése vagy a titkolózás bizalmatlansághoz vezet. 

A házasság működéséért folyamatosan dolgozni kell, de néhány szabály betartásával ez nem is olyan bonyolult folyamat (Fotó: Pixabay)

A nevetés mindent megold, humor nélkül a házasság unalmassá válik. Azok a házaspárok, akik élvezik egymás társaságát és szórakoztatják egymást, erős köteléket tudnak kialakítani. További felbecsülhetetlen érték, ha egymás legjobb barátaivá váltok. A kötődésetek így egy új szintre emelkedik, ami törhetetlenné teszi a kapcsolatot.

Mutassátok ki a vonzalmat!

A testi vonzalom kimutatása nemcsak a szexet jelenti, hanem a kézfogást, az ölelést és az összebújást is, ezek valamelyikére kerüljön sor mindennap! Apróságnak tűnhet, de ha ezt tartjátok, az óriási változást hozhat a házasságotokban – írja a themindsjournal.com.

Fontos, hogy legyetek nyitottak a közös, új tapasztalatokra. Minél több közös élményben lesz részetek, annál nagyobb lesz az izgalom és így együtt tudtok fejlődni. Tehát ha a következő alkalommal mindketten azon töprengtek, hogy mit csináljatok hétvégén, próbáljatok ki valami újat. A lehetőségek végtelenek. 

A meglepetések azt jelzik, hogy tesztek egymásért. Legyen szó ajándékokról vagy finom gesztusokról, az egymásra ily módon gondoló párok jellemzően boldogabbak. Elég, ha elhívod vacsorázni a párod, amikor látod, hogy nehéz napja volt… Nem sülhet el rosszul, ha megpróbálod kimutatni az érzéseid.

Az is erősíti a köztetek lévő köteléket, ha tisztelitek egymás családját. Még ha nem is vagy igazán jóban az apósoddal vagy az anyósoddal, már az is sokat számít, ha kedvesen, udvariasan beszélsz velük vagy róluk. A jó házasság alapja, hogy soha nem kritizálod nyilvánosan a társadat! Akármilyen nagy vitátok is voltak, egymással beszéljétek meg, ne sértegessétek a másik felet. Egy bizonyos mértékű diszkréció fontos és szükséges. 

A személyes tér tiszteletben tartását manapság sokan alulértékelik, pedig ügyelni kell a másik személy határaira. Házastársnak lenni nem azt jelenti, hogy mindent együtt kell csinálni, hisz ahogy az egymással töltött minőségi idő, úgy az egyedüllét is fontos. A másik fél szabadidejének biztosítása végső soron nagyobb megbecsüléshez vezet és erősíti a házasságot. 





 





Ezeket olvastad már?
61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás