Érintett vagy? Ezek a csillagjegyek hajlamosak a depresszióra





A depresszió bármelyikünket elérheti számos okból kifolyólag. A betegség hatással van a testi és lelki egészségre is. Vannak azonban, akik hajlamosabbak erre az állapotra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.31.
depresszió

A depresszió gyakori és súlyos mentális egészségügyi állapot, amely tartós levertséget, szorongást és a napi tevékenységek iránti érdeklődés elvesztését okozza. Az asztrológusok szerint a depresszió a csillagjegyeinkhez kapcsolódik, ezért egyes jegyek fogékonyabbak, mint mások. Ezenkívül bizonyos személyiségjellemzők, mint például az alacsony önértékelés, pesszimizmus vagy a más emberektől való túlzott függés mind a depresszió fokozottabb hajlamával járnak együtt.

Ha a depresszió tartóssá válik, az érintettnek szakember segítségére van szüksége Forrás: Pixabay

A Halak az a csillagjegy, amely a legnagyobb valószínűséggel szenved a depressziótól. A jegy szülöttjei kedvesek és ragaszkodóak, de lehetnek önpusztítóak, önsajnáltatók és a valóságtól elrugaszkodottak is. Általában rózsaszín szemüvegen keresztül nézik az életet, világlátásuk nem realitáson alapul, ami a legtöbbször csalódáshoz vezet. Amikor maguk alatt vannak, az azért van, mert nem tudják megfelelően irányítani az életüket. Ennek ellenére csendben szenvednek, próbálnak mosolyogni még akkor is, ha ez nagyon nehéz számukra. Azért teszik ezt, mert nem akarják, hogy szeretteik rosszul érezzék magukat. A depresszió elkerülése érdekében a Halaknak fel kell hagyniuk azzal, hogy megpróbálnak mindenkinek a kedvében járni.

A Rákok szintén nagyon érzékenyek, gondoskodóak és együttérzőek, de gyakran úgy érzik, hogy senki sem törődik velük. Elismerésre és szeretetre van szükségük ahhoz, hogy boldognak és érzelmileg stabilnak érezzék magukat. Depressziójuk gyakran abból fakad, hogy túlságosan belekeverednek mások életébe és nem tudják kontrollálni a negatív érzelmeiket. A Rákoknak rendkívül nehéz beszélniük a szükségleteikről és a vágyaikról. Szomorúságukra az a gyógyír, ha olyan barátokkal és családtagokkal veszik körül magukat, akik támogatják őket és együtt éreznek velük.

A Skorpiók mélyen és intenzíven élik meg az érzelmeket, így nem meglepő, hogy a negatív hangulat is könnyen elragadja őket. Mivel teljes lényükkel jelen vannak a személyes kapcsolataikban, ha valami nem működik, akkor szorongóvá válnak. Éppen ezért a Skorpiók depressziójának egyik legfőbb kiváltó oka a magány, a veszteség és az elválás. A jegy szülöttjei persze soha nem fogják beismerni, hogy kiszolgáltatottnak érzik magukat, mert attól félnek, hogy valaki megpróbálja ezt felhasználni ellenük. A szomorúság elkerülése érdekében meg kell tanulniuk uralkodni heves érzelmeiken. Szükségük van egy jó barátra vagy bizalmasra, akivel bármikor megoszthatják legmélyebb gondolataikat.

A Bakok annak ellenére, hogy nyomás alatt is hajlamosak nyugodtak maradni, ha nem tudják kifejezni érzéseiket, súlyos depresszióba eshetnek. Természetüknél fogva komorak és zárkózottak, de úgy érzik, hogy felelősséggel tartoznak mindenkiért és mindenért. Ha nem tudnak megfelelni az önmagukkal szembeni magas elvárásoknak, akkor bűntudatuk támad. Meg kell tanulniuk bízni magukban és másokban, valamint választaniuk kell néhány közeli, megbízható barátot, akikkel megoszthatják érzéseiket.

Az Ikrek bonyolult emberek, akik hajlamosak az intenzív érzelmek megtapasztalására, legyenek azok akár jók, akár rosszak. Rendkívül intelligensek, dinamikusak és beszédesek, de ha a rutinfeladatok eluralkodnak rajtuk, akkor depresszióba eshetnek. Ők nem csendben szenvedő típusok, depressziójukat és belső problémáikat kivetítik a külvilágra, vagy úgy döntenek, hogy még inkább elfoglalják magukat, utat engedve ezzel kreatív énjüknek.

A Bikák is a depresszióra hajlamos csillagjegyek közé tartoznak. Nyugodt típusok, szeretik az élet megszokott és rutinszerű kényelmét. Akkor érzik magukat a legjobban, ha saját otthonukban vannak, vagy ha szeretteik veszik körül őket. Ha depresszióssá válnak, akkor többet alszanak és egyedül akarnak maradni. Azonban még ha rendkívül szomorúnak és reményvesztettnek is érzik magukat, akkor is bizalmasan kezelik érzelmeiket. A főzés, sütés vagy aromaterápia könnyen feldobhatja a hangulatukat.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás