RETRO RÁDIÓ

Sokan keresnek szerelmet az ünnepekre, nekik van egy rossz hírünk





Hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a karácsony utáni napoktól Valentin napig tart a legaktívabb online randizási időszak. Vagyis ha december közepe felé úgy is tűnik, mintha senkinek nem lenne ideje levelezgetni, találkozni és mindenki rohan, ez a helyzet körülbelül december 27-ére el is múlik, és beköszönt a fellendülés. Randivonal.hu társkereső oldal munkatársai most összegyűjtötték tapasztalataikat, mire érdemes odafigyelni az ünnepi időszak alatt az ismerkedés során.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.29.
Társkeresés

Nem nehéz kitalálni, miért pont a karácsonyi időszak van ilyen hatással az egyedülállókra. Ilyenkor szembesülnek a leginkább azzal, hogy milyen a rokonaikat párkapcsolatban látni, milyen elvárásaik vannak esetleg a szüleiknek, ki tervez esküvőt, kinek lett időközben gyereke, ki várandós, és mennyit nőttek tavaly óta az akkori totyogók. Az egész ünnep a családról és a születésről szól, persze hogy érzékeny húrokat penget mindenkiben, akinek eddig nem jött össze a vágyott partner.

Vannak, akik már korábban észbe kapnak, és november magasságában elkezdenek más szempontok szerint keresni. Kifejezetten abból a célból, hogy legalább a téli hideg, borongós napokon legyen kivel összebújni. Az ún. cuffing season-re, vagyis „bilincselő időszakra” jellemző társkeresés lényege, hogy nem a nagy szerelmet próbáljuk megtalálni, hanem csak egy átmeneti, kellemes társat, akivel jókat lehet sétálni, akivel forralt bort vagy forró csokit ihatunk, andaloghatunk a karácsonyi vásárban és korcsolyázhatunk egyet, vagy megnézhetünk pár jó filmet. Az ilyen kapcsolatok aztán a jó idő beköszöntével fel is bomlanak – kivéve, ha bebizonyosodik, hogy hosszabb távon is működőképesek.

Olykor érdemes nem annyira célorientáltan a nagy őt keresni, hanem alacsonyabbra tenni a lécet és lazábban randizni: sokan követik el azt a hibát, hogy túl sok igényt fogalmaznak meg magukban, illetve azonnal érezni akarják, hogy beléjük csap a villám, ezért olyanokat is kikosaraznak, akik valójában nagyon is illenének hozzájuk. A cuffing season-féle randizás éppen azt teszi lehetővé, hogy elfelejtsük a görcsös igyekezetet és megpróbáljuk egyszerűen jól érezni magunkat. Ha novemberben nem is fogtunk hozzá, még december második felében sem késő.

Ahogy közeledik a szilveszter, úgy növekszik az aktivitás a társkereső oldalakon, mivel mindenki igyekszik legalább 31-ére olyasvalakit találni, akivel bulizhat, vagy eltölthet egy kellemes estét a barátai társaságában, de akár kettesben is. Mivel a család ilyenkor már háttérbe szorul, könnyebb a randikat is leszervezni. Ezért érdemes már a karácsonyi rohanás közepette aktivizálódni, mert ha csak 12. 27-én kapunk észbe, akkor már nem marad túl sok időnk a két ünnep közötti személyes találkozókra.

Vannak ugyan, akik szerint az a legjobb, ha az ember már aznap találkozik egy potenciális partnerrel, mikor elkezdődött az ismerkedés, mert minél tovább húzódik a dolog, annál inkább hajlamosak vagyunk idealizálni a másikat, és így beleesünk abba a csapdába, hogy túl magasra srófoljuk az elvárásainkat, amelyeknek aztán a valódi ember szinte biztos nem fog megfelelni. Nos, pont ebben a két ünnep közötti pár napban akár még arra is lehet időnk, hogy megfogadjuk az aznapi randival kapcsolatos tanácsot. De az se baj, ha csak elkezdődik az ismerkedés, és pár nappal később futunk össze a kivilágított városban valahol egy beszélgetésre, vagy ha minden jól megy, andalgásra. Az ünnepi fények és díszletek között talán még az első csók is könnyebben elcsattan.





Ezeket olvastad már?
Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás