RETRO RÁDIÓ

Lehet, hogy erre nem is gondoltál: suli mellett így lehet pénzt keresni

A diákoknak jó esetben sokféle hobbijuk lehet, de sokan nem gondolnak arra, hogy ezekből akár suli mellett is néha nem kevés pénzt is kereshetnek.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.03. 04:00
diákmunka

A Sulilife.hu összegyűjtötte azokat a legnépszerűbb területeket, hobbikat, amelyek jövedelmezőek lehetnek. Persze ezeknek a legtöbbjében nem árt, ha tehetséges valaki, hiszen ez a művészeti ágakban szinte elengedhetetlen, de abban mindenki biztos lehet, hogy a szorgalom elengedhetetlen.

Grafika, illusztráció, design

A lista kedvéért sok mindent vettünk most egy kalap alá, de egy ilyen sokszínű területen ég és föld választhat el két dolgot. A lényeg az, hogy ha megvan a megfelelő kézügyességed és kedved; hivatásos, szabadúszó vagy hobbiszinten is kereshetsz pénzt művészettel.

Zene

Nemcsak akkor kereshetsz pénzt a zenével, ha fellépsz és albumaid jelennek meg. A mai világban árulhatsz külön-külön számokat, ütemeket, alapokat, amiket tartalomgyártók, vagy éppen más zenészek megvásárolnak tőled, mindezt online.

Egy zenésznek számos lehetősége van a pénzkeresetre
fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország
A Follow The Flow együttes adott telt ház előtt fergeteges koncertet a VIDOR Fesztivál keretében a Nyíregyházán Rózsakert Szabadtéri Színpadán.

Növénytermesztés

Városi közegben reneszánszát éli a növénygondozás, ami valószínűleg a zsúfolt környezetnek és a kis lakásoknak köszönhető, ahol a gondoskodni vágyók nem engedhetik meg maguknak, hogy állatot tartsanak. Ez, ha szereted a növényeket, jó hír lehet számodra, hiszen, ha jobban ráfekszel a kertészkedésre, kellemes összegekért elkezdheted árulni a felnevelt növényeidet.

Kézműveskedés

Ez sok mindent magába ölel, a szövésen és gyertyaöntésen át, az asztalosmunkáig. Hazai és nemzetközi felületeken árulhatod a cuccaidat, amikre – ha jók is –, biztos lesz kereslet, hiszen az emberek imádják apróságokra szórni a pénzüket, főleg, ha az kézzel készült.

Fotózás

Fotósokra mindig szükség lesz, és nekünk elhiheted, hogy amikor a környezetedben esküvő lesz, akkor nagyon fog örülni az ifjú pár, amikor te valamivel olcsóbban elvállalod az egészet, mint egy hivatásos.

Ezeket olvastad már?
A péntek a romantikáról szól a Szűznek

A péntek a romantikáról szól a Szűznek

Elárulják a csillagok, erre a fordulatra készülhetsz februárban horoszkópod szerint

Elárulják a csillagok, erre a fordulatra készülhetsz februárban horoszkópod szerint

Ezekre a csillagjegyekre nehéz nap vár

Ezekre a csillagjegyekre nehéz nap vár

Februári horoszkóp: az Ikreknél jöhet a gyerek, a Vízöntőnél válás lehet a vége!

Februári horoszkóp: az Ikreknél jöhet a gyerek, a Vízöntőnél válás lehet a vége!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás