RETRO RÁDIÓ

A jó kanapé kiválasztásának titka





A fő érv, ha megkérdezzük az embereket a vásárlás előtt, hogy milyen kanapéra van szükségük, a válasz egész biztosan az lesz, hogy legyen kényelmes.(X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.17.
kényelem

Azonban ennek a bútornak sokkal több elvárásnak kell megfelelnie, ezáltal lényegesen több szempontot kell figyelembe venni a választás során. Az alábbiakban ezekről ejtünk szót röviden.

A kanapé napjainkban már minden otthon egyik meghatározó, és az egyik legkihasználtabb bútorává vált, amely már nem csak kényelmi funkciókat lát el, hanem a lakberendezés egyik legfontosabb, mondhatni központi darabja. Családi tévézések, baráti beszélgetések, társasjátékok színhelye is lehet, emellett nagyon sokan a délutáni szunyókálás helyszínéül is inkább a kanapéját választja, mint a hálószobát. Ezért lényeges, hogy több szempontot is figyelembe kell vennünk, amennyiben minden igényünket maximálisan kielégítő, kényelmes és egyben tartós kanapét keresünk saját magunk és a családunk számára.

A helység mérete az egyik legfontosabb és elsődleges szempont, amivel tisztában kell lennünk, és persze, az is, hogy milyen lakberendezési stílus jellemzi a nappalinkat, ahová a kanapé kerülni fog. Naponta milyen sűrűn használják, milyen célból, ezeknek is fel kell merülniük a mérlegelés alkalmával. Csak kényelmes ülőalkalmatosságot, netán alkalomadtán vendégágynak is nyithatót, netán mindennapos alvási igényekre gyártott kanapét keresünk – fontosabb tényezők, mint előre gondolnánk.

Kanapé, amennyiben vendégágyat is szeretnék

Szivacsos, vagy rugós kivitelű verziót vendégágynak is használt kanapénak nyugodtan választhatunk, mivel ezek is alkalmasak egy-egy éjszakai alvásra. Azt, hogy milyen keménységű fekvőfelületre van szükség, mindenkinek az alvási szokásai döntik el. Figyeljünk arra is, hogy ágy nyitott pozícióban, a kapott fekvőfelületet tekintve minden ponton azonos anyagból készüljön, a megfelelő és kényelmes fekvőfelületet biztosítva ezáltal.

Pár vendégéjszaka kedvéért azonban nem érdemes kompromisszumokat kötni, ilyenkor inkább a becsukott kanapé kényelme, támlamagassága, és a szövete az elsődleges szempont a kényelmi igényeink kiszolgálása céljából.

Fotó: Pixabay

Kinyitható kanapé

Leginkább kétszemélyes alváshoz javasoljuk a kinyitható kanapékat, itt a nyitási módok már különbözőek lehetnek. Amennyiben mindennapos alváshoz választunk kanapét, érdemes a lebillenthető háttámlájú modellek közül választani, mivel ezáltal a kanapé hosszával párhuzamosan tudunk feküdni, ennek köszönhetően mindenképpen sík fekvőfelületet kapunk.

A kihúzhatós, vagy több darabból kihajtogatható alvófelületű kanapék leginkább 1-2 napos vendégéjszaka esetére jelentenek megfelelő választást, mindennapos alvás céljára azonban már nem igazán alkalmasak.

A két személyes, mindennapos alváshoz választott kanapénk mérete a kényelmes és pihentető alvás elérésének érdekében minimum 140 cm, de inkább 160 cm legyen.

Amennyiben viszont, ha valóban csak egy kényelmes kanapé az álmunk, mindenképp fix kivitelűre essen a választásunk, mivel pár vendégéjszaka miatt nem érdemes kizárólag nyitható kanapét venni, tekintve, hogy ezeket fix kivitelű, stabilabb, masszívabb felépítés jellemzi. Napjainkban már kaphatók olyan kanapék is, amiket becsukva is kényelmes alvást biztosítanak, amennyiben valóban csak pár éjszakai alvásban gondolkodunk.

Fotó: Pixabay

Kanapé stílusok

Azt, hogy a letisztult klasszikus formájú kanapékat, vagy a modernebb design-os darabokat kedveljük, leginkább az ízlésünk és lakásunk lakberendezési stílusa határozza meg. A legfontosabb mégiscsak az, hogy akár ülőalkalmatosságként, akár pár napos alváshoz, vagy vendégágynak használjuk, a kanapénk kényelmes, időtálló, a lakásunk ízlésvilágával maximálisan kompatibilis típus legyen, ezáltal új kanapénk könnyen az otthonunk központi helyévé válik.

Viszont a modernebb stílusú kanapékról mindenképpen tudnunk kell, hogy köztük a különleges formavilágából kifolyólag kevesebb kinyitható modellt találunk.

A kanapék a formaviláguk szerint lehetnek hagyományos pad formájú két, vagy három személyes kivitelűek, vagy sarok kanapék, amelyek a nevükből következően sarokba helyezhetők. Ennél a típusnál azonban mindenképpen figyelnünk kell a kivitelre, hogy jobbos, vagy balos kanapé-e a megfelelő számunkra. Ezenkívül léteznek nagyobb, U formájú bútorok is, amelyeket inkább már az ülőgarnitúrákhoz sorolhatunk, mintsem kanapék közé, ezért leginkább a hely nagysága, és a felhasználó igényei határozzák meg, hogy otthonunkba kanapét, vagy ülőgarnitúrát választunk.

Fotó: Pixabay

Fontos a kanapé mérete is!

Napjainkban webáruházból egyre többen rendelnek kanapét, ahol, mint minden egyéb webes vásárlás esetén a termékekre ugyanazok az elállási jogok, illetve garanciák vonatkoznak, mint bármilyen más rendelt termék esetén. A méret kérdése minden szempontot felülír, akár üzletben, akár webáruházból történjen is a rendelés, mivel sokan csak a vásárlás után szembesülnek vele, hogy az adott helységben a gondosan kiválasztott kanapéjuk nem fér el. Ezáltal webes vásárlás esetén hosszabb időt vehet igénybe a kanapé megfelelő méretűre való cseréje.

Amennyiben a webáruházból Te is szívesen rendelsz kanapét, sarokkanapét, akkor álmaid kanapéját a fenti szempontok figyelembe vételével biztosan megtalálod, ami hosszú távon otthonod központi bútorává, és díszévé válik saját magad és a család legnagyobb örömére. (X)

Fotó: Pixabay

 





Ezeket olvastad már?
Sűrű nap, túláradó érzelmekkel, ezek a csillagjegyek borulhatnak ki ma

Sűrű nap, túláradó érzelmekkel, ezek a csillagjegyek borulhatnak ki ma

Leleplezték a tudósok az antarktiszi piramis rejtélyét

Leleplezték a tudósok az antarktiszi piramis rejtélyét

Elárulta a magánnyomozó: ez a közös jel árulkodik a hűtlen pasikról

Elárulta a magánnyomozó: ez a közös jel árulkodik a hűtlen pasikról

Elképesztő felfedezés: a kutyák tényleg értik és össze is kapcsolják a főneveket – Videó

Elképesztő felfedezés: a kutyák tényleg értik és össze is kapcsolják a főneveket – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás