Így spórolhatsz a karácsonyi költségeken!





A járvány miatt mindannyian aggódunk az anyagiak miatt, de ha okosan tervezzük meg az ünnepi bevásárlásokat, sokkal könnyebb lesz takarékoskodni!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.06.
pénzügy karácsony vásárlás

Az idei karácsony sok mindenben más lesz, mint amit megszoktunk, ráadásul a járvány miatt a gazdasági körülmények is bizonytalanabbá váltak. Ez befolyásolja az ünnepeket is, hiszen az esetleges pénzügyi gondok miatt ezúttal nem biztos, hogy a megszokott fogások kerülhetnek az asztalra, ráadásul ez a helyzet a nagyvonalú ajándékozásnak nem kedvez. A probléma sajnos minden járvánnyal sújtott országban érezhető, azonban brit vezető pénzügyi szakértők szerint néhány alapelvet betartva elkerülhetjük, hogy olyan kiadásokba verjük magunkat, amelyek jövőre bizonytalanná tehetik pénzügyi helyzetünket – írja a brit Metro.

Nápoly, 2020. november 28.
Színes mûfenyõk között válogat egy vásárló egy nápolyi üzlet elõtt 2020. november 28-án.
MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco

Készíts tervet és ne térj el attól!

Alaposan gondold végig és írd le, mik azok a dolgok, amiket feltétlenül meg szeretnél vásárolni. Ha következetesen tartod magad a listához, kizárod, hogy olyan dolgokat vásárolj meg, amire igazából nincs is szükséged.

Határozd meg előre, mekkora összeget tudsz költeni! Előre számold ki, mennyi pénzt tudsz idén az ünnepekre szánni, és csak ez után fogj költekezésbe. A pénzt különítsd el egy külön dobozba, vagy helyezd el olyan számlán, amit másra nem használsz. Így azt is elkerülheted, hogy kísértésbe ess, és sokkal több pénzt költs annál, mint amennyi valójában a rendelkezésedre áll.

Fotó: Shutterstock

A nagy leértékelések miatt ne vásárolj felesleges dolgokat!

A válság miatt sok kereskedő komoly kedvezményekkel igyekszik vásárlásra ösztökélni bennünket, így könnyen megeshet, hogy olyan dolgokat veszünk meg, amikre nincs is feltétlenül szükségünk. Biztos, hogy kell az a negyedik pár csizma is? Nem bölcsebb megvarrni az amúgy szép kabát kiszakadt bélését, mint újat venni helyette? Ha képes vagy hasonló kérdéseket feltenni magadnak, mielőtt megvásárolnál egy kívánatos terméket, rengeteg pénzt spórolhatsz meg!

Ha hitelre van szükséged, keresd meg a legkedvezőbb lehetőséget!

Ha hitelkártyát használsz, most könnyebben lépsz a tilosba, így nem mindegy, milyen kamattal kell számolnod. Ha úgy érzed, egy másik bank kedvezőbb feltételeket kínál a hitelezéshez, ne habozz váltani! Aki jó hitelminősítéssel rendelkezik, akár 0%-os hitelre is szert tehet, amennyiben időben visszafizeti a pénzt.

De a 0%-os termékhitel is jó megoldás lehet, ha biztosak vagyunk abban, hogy a részleteket képesek leszünk a feltételeknek megfelelően törleszteni.





Ezeket olvastad már?
Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás