8 csodás kis település Budapesttől egy karnyújtásnyira





Budapesttől csupán egy karnyújtásnyira meseszép kis települések terülnek el, induljunk akár a Szentendre, a Budai-hegység, a Pilis, vagy a Dunakanyar irányába. A városi nyüzsgésből gyorsan kiléphetünk a Budapest környéki településeket meglátogatva, akár autóval, akár tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetőek a csodás tájak. A Metropol most 8 csodás kis települést ajánl olvasóinak!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.22.
utazás vénasszonyok nyara kirándul Budapest Budapest környéke kirándulás

Leányfalu

Leányfalu a Dunakanyarban, Szentendre és Tahitótfalu között fekszik, Budapesttől belvárosától csak 25 kilométerre. Leányfalu kiemelt üdülőterület, a Duna-Ipolya Nemzeti Park része. A fürdőt még egész szeptemberben élvezhetjük, a termálvizes medencéket pedig akár a téli hidegben is! Kerékpárútja az egyik legszebb Duna-parti szakasz.

Nagykovácsi

A Budai-hegység oldalában találjuk a festői Nagykovácsit, ami igazi átmenet a szép kis falu és a kisváros között. A Szénásokban tett kirándulások ideális pihenőhelye lehet a település, ahol megannyi pompás vendéglátóhelyet találhatunk, a Teleki–Tisza-kastély is itt található.

Kóspallag

A Börzsönyben bújik meg ez a pici település a Fekete-hegy, a Szép-bérc, a Kopasz-hegy és az Alsó-hegy által körbezárt Kóspallagi-medencében. Nagyon sok csodálatos túrázóhely van a környékén, ahol hatalmas tölgyek és bükkök árnyékában sétálhatunk, és akár a gazdag helyi vadvilágot is megfigyelhetjük.

Pilisszentkereszt

Budapest határától csupán egy karnyújtásnyira fekszik Pilisszentkereszt, nagyon sokan választották lakhelyül is, innen ingázva a főváros és a természet között. A község része Dobogókő is, ami az egyik legnépszerűbb kirándulóhely a Pilisben, hiszen itt található a Szurdokvölgy, megannyi barlang, a dobogókői síközpont és a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja is.

Tahitótfalu

Tahitótfalu Szentendrétől északra található, a települést a Duna választja ketté. Nagyjából 5 ezer fős nagyságú, sok épített emlékkel és vendéglővel. Itt található Pollack Mihály klasszicista építész sírja, emlékszobája és emlékháza is, igazi túristaparadicsom.

Pócsmegyer

Pócsmegyer teljes területe a Szentendrei-szigeten található, szép műemlékeket is meglátogathatunk, található itt barokk templom, kápolna, és egy csárdaként is működött kúria is. A késő-nyári legkedveltebb úti cél a faluban található Pázsit-tó strandja és a surányi Duna-part.

Szigetmonostor

A festői Szigetmonostor a Szentendrei-sziget legdélebbi települése. A faluközpont képét templomai és bájos utcái határozzák meg, de madárbarát parkja is kora őszi sétára csábítja a túrázókat. Szentendréről, Dunakesziről és Alsógödről összesen négy komppal érhető el, igen kedvelt része Horány, ahol egy remek szabadstrandot is találunk.

Pilisszentlászló

Pilisszentlászló egy igazi nyugodt sziget az agglomerációban, mely egyben a Visegrádi-hegység legmagasabban fekvő települése is. Csodás túraútvonalak indulnak innen szerte a vidékre. A Szent László királyról elnevezett község igazi ékszerdoboz, erdők és hegyek ölelik körül, itt biztosan elfelejthetjük a nagyvárosi nyüzsgést, és csak a pihenésre koncentrálhatunk.





Ezeket olvastad már?
Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás