Igazi közösségi kultpiac a fővárosban, ez a Bakancsos - Videó!





Idén tavasztól már a hagyományait és retró hangulatát megőrizni kívánó, de lendületesen megújuló kulthely és találkozási tér a rákoskeresztúri Bakancsos utcai Bolhapiac. Köszönhető ez az új tulajdonospárnak, Soczó Saroltának és Dömötör Ákosnak, akik „nagy piacozókból” lettek „piaccsinálók”, és fiatalos lendülettel vágtak bele egy közösségi élménytér megvalósításához.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.08.
XVII. kerület Bakancsos piac

Soczó Saci és Dömötör Ákos mindig is imádtak bolhapiacra járni, eddig azért keltek hajnalban, hogy időben ott legyenek, és elcsípjék a legjobb kincseket, most pedig ők nyitják a kaput már reggel 5 óra előtt az árusoknak hétvégente.

Soczó Sarolta és Dömötör Ákos: Kulthelyet csinálunk a Bakancsosból! (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

 

 

Piacozókból piaccsinálók

Motorkerék, esernyő – minden százért (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Nagy piacozók voltunk, és maradtunk is, csak éppen most helyben van a piacunk. Nagyon szeretünk keresgélni, alkudozni, rátalálni olyan dolgokra, amik mintha mindig is ránk vártak volna – meséli Saci, miközben végigvezet minket a hatalmas területű, eredetileg Flamingó Vásártérnek nevezett placcon, népnyelven a Bakancsoson. Amerre megyünk, megszólítanak, köszöntenek, kínálják a portékákat földről, asztalról, bódéból.

Hajas fejek (Fotó: Kovács Judit)

Sacinak az egyik árus puszit dob, a másik integet, a harmadik jelzi, hogy munka után jönne dumálni. Láthatóan jó a kapcsolat a piacra járók és az idén tavasztól a Bakancsos üzemeltetését átvett tulaj között. Mialatt az egész stábunk elhivatottan keresgél és nézelődik, megérkezik Ákos is, a Bakancsos Piac Kft. másik tulajdonosa.

Imádjuk a régiségeket

Ezüstkanál, márkás óra, porcelán (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Közel 1300 árusnak tudunk biztosítani helyet a földön, ezenkívül van közel 100 fedett asztalunk, nyitott pavilonból 50 darab, és zártból még vagy 40 árusítóhely. Nagyon vegyesek a portékák, az árusok is sokfélék, egyben nem különböznek: szeretik a régiségeket és a piacot. Ez a közös bennünk és a vásárlóinkban. Saci hozzáteszi: nagyon szeretnénk a Bakancsost egy igazi kulthellyé tenni.

Mi mindent rejt a fiók? (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Azon dolgozunk, hogy ez egy igazi családbarát placc, egyfajta tartalmas szórakozóhely legyen, ahová kijössz hétvégén, körbenézel, megtalálod a számodra kedves dolgokat, eszel egy finomat a büfében, és megebédelve, egy jó kis közös élménnyel mész haza a családdal vagy a baráti társasággal. A tulajdonos páros szándékait megerősíti nekünk az egyik kereskedő, Rajkó Zsolt is.

Ez pont jó lesz kétszázért (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Mondhatom, hogy minden hétvégén vannak olyanok, árusok és vevők is, akiket eddig még nem láttunk itt. Folyamatosan változik a körkép, és látjuk az előnyöket. Minden tekintetben fejlődés van a piac területén. Bízunk benne, hogy egy minőségi, fellendülő, nívós hely lesz.

Élménynap mindenkinek!

Megalkudtunk (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Saci és Ákos szerint szükség van fejlesztésekre a gasztronómia területén is: látványkonyhás étteremmel készülnek, hiszen a bizalom, abban, hogy mit eszünk, éppen annyira fontos, mint hogy az egész piac működése és hangulata bizalmat árasszon.

Házi hús-hentesáru éppúgy van itt, mint antik evőeszköz (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Amikor azért jössz ki, hogy élményeket gyűjts, egy igazi élménynapot szerezz magadnak. A turkálás, a kincsvadászat, alkudozás ehhez mind-mind hozzátartozik, de a gasztronómia és a piachoz kapcsolódó közösségi élmények ugyanígy.

Élmény ez a piac minden korosztálynak! (Fotó: Kovács Judit)

Ez egy komplett hétvégi program, úgy hogy minden piac újdonság, más és más kínálattal, meglepetésáruval, és tényleg igazi, akár ilyen vintage stílusú kulthely.

 

Ezt látnod kell videón is!

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás