Életveszély! Már rég kész lehetne a Flórián téri felüljáró





Hosszú ideje szörnyű állapotban van a Flórián téri felüljáró. A helyzet mára már annyira rossz, hogy veszélyben vannak az arra közlekedők. Halaszthatatlan lenne a felújítása, a kivitelezési terv elkészült, a szerződést is aláírták, viszont a munkálatok nem kezdődtek el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.05.
III. kerület Flórián téri felüljáró

 

 

A III. kerület egykori polgármestere, Bús Balázs nyílt levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez a Flórián téri felüljáró állapota miatt.

Veszélyes az autósokra és a gyalogosokra egyaránt

A III. kerület legforgalmasabb felüljárója életveszélyes állapotban van, halaszthatatlanná vált annak felújítása” – írta nyílt levelében Bús Balázs. Hozzátette, hogy a szerkezetről lehulló betondarabok egyaránt veszélyeztetik a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők és az autósok testi épségét. „Az aluljáróban található az Aquincumi Múzeumhoz tartozó Fürdő Múzeum is, amely szintén veszélynek van kitéve, ugyanis a lezuhanó betondarabok súlyos károkat okoznak a római kori műemlékekben. Ebben a helyzetben a múzeum léte is kérdésessé vált, a veszély elhárításáig bizonyosan nem lesz látogatható. A felüljáró jelenlegi állapota további halasztást nem tesz lehetővé, a beruházást haladéktalanul el kell kezdeni” – hangsúlyozta a kerület egykori vezetője.

(Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

„A Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára!”

Bús Balázs levelében hangsúlyozta: a felújítás terve nem újkeletű, ugyanis korábban már többször is felkerült a fővárosi közgyűlés napirendjére. A III. kerület korábbi polgármestere emlékezettett, hogy a tervek elkészültek, a szerződés alá van írva, csak a munkálatok nem kezdődtek meg.

„A Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára, ugyanis az a sok ezer ember, akik naponta áthaladnak a Flórián téri aluljáróban, jelen pillanatban életveszélyben vannak!” – kéri az önkormányzati képviselő. Bús Balázs emellett felszólította a főpolgármestert, hogy bízza meg a BKK-t a munka megkezdésével, valamint a III. kerületi vezetést, hogy amíg a rekonstrukció nem kezdődik meg, garantálják a lakosok biztonságát.

Ebből még bármikor baj lehet (Fotó: Metropol/NZ)

Már majdnem kész lenne, ha a munkálatok elkezdődtek volna

Bús Balázs önkormányzati képviselő a Metropolnak elmondta, hogy a tervek alapján az északi és a déli felüljáró újult volna meg, valamint a hozzájuk csatlakozó rámpa a Szentendrei úton és az Árpád hídon. Hozzátette, hogy megújult volna a hídszegély és az acél vezetőkorlát is és kicserélték volna a vasbeton pályalemezeket és az útburkolatokat.

Az elkészülési időről azt közölte lapunkkal a korábbi városrész vezetője, hogy a rekonstrukció 14 hónapot vett volna igénybe, ami azt jelenti, hogy ha a szerződésnek megfelelően tavaly áprilisban elkezdik a munkálatokat, akkor mostanra már az utolsó fázisában tartana a kivitelezés. „A felújítás költsége nagyságrendileg 2,2 milliárd forint lett volna” – tette hozzá Bús Balázs.

Bús Balázs felemelte a szavát (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A főváros is elismeri, hogy baj van

A felújítással kapcsolatban megkérdeztük a Főpolgármesteri Hivatalt is. A Városházáról érkező választ változtatás nélkül közöljük: „A Budapest Közút munkatársai folyamatosan ellenőrzik a fővárosi felüljárók, hidak állapotát. A Flórián téri híd biztonságos, de valóban felújításra szorul, felújításához közbeszerzést kell kiírni, ennek az előkészítése zajlik. A főváros mintegy hárommillió négyzetméter út, száz kishíd, felüljáró és kétezer kilométernyi vízcső-hálózat felújításával van elmaradásban, mivel a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította e célra 2010–2019 között.”

Rengetegen közlekednek erre naponta (Fotó: Metropol/NZ)

 

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás