Az „étel csak elvitelre” helyzet számos kreatív megoldást hozott a vendéglátó iparban.
Ennek köszönhetően az egyik budapesti thai étterem gyakorlatilag újraértelmezte a zacskós leves fogalmát. Az ázsiai levesek rajongótábora egyre növekszik Magyarországon. A dobogós a vietnámi pho leves, de nem ismeretlen ma már itthon sem a rámen, a japán tésztaleves, vagy a thai konyha remeke, a tom kha gai, ami egy kókusztejes, édes-csípős leves.
Az ázsiai levesek egyébként egytálételként is jól működnek. A különféle ázsiai térségek eltérő alapleveket használnak, az ázsiai konyha leginkább a csirkehúslevest kedveli. Az alaplét kiegészíthetjük a különböző országokból származó levesek megfelelő ízeivel, hogy a levesnek megadjuk jellegzetes tájvidéki jellegét.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre