Elfogyott a türelem, ekkora bírságra számíthatnak a szabálytalan kutyatartók





Aki nem megfelelően sétáltatja kis kedvencét, azt megbüntetik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.07.
I. kerület drága büntetés

Budapest több kerületében is kiéleződött a hangulat a kutyások és nem kutyások között. Ez főleg a felelőtlen gazdik miatt van, akik nem szedik fel négylábújuk maradékát sétáltatás közben.

Azonban több helyen is, mint például az I. kerületi Európa Ligetben és a Tóth Árpád sétányon a póráz nélkül sétáltatott kutyák verték ki a biztosítékot egyeseknél. Ebből kifolyólag a Budavári Önkormányzat úgy döntött, szigorít a helyi sétáltatási szabályokon, ezt Facebook-oldalukon jelentették be. Az említett területeken kötelezővé válik a póráz használata február 1-től.

- Az Európa liget nem kutyafuttatásra kijelölt terület, így ott kötelező a póráz használata, míg a Tóth Árpád sétányon napnyugtától másnap reggel 9 óráig sétáltathatók póráz nélkül a kutyák - írják posztjukban.

Az utóbbi hetekben a közterület-felügyelők szóban és szórólap átadásával már jelezték a helyi gazdiknak az új szabály megjelenését, ám most lejárt a türelmi idő.

Szabálytalan sétáltatás esetén 15 ezer forintos bírságra számíthatnak az ebtartók, második alkalommal pedig akár már 120 ezer forintig is terjedhet a büntetés.

Az önkormányzat emellett felhívta rá a figyelmet, hogy a blökik tulajdonosánál mindig ott kell lennie az oltási kiskönyvnek vagy egy bizonyító erejű fotónak róla. Emellett a négy hónapnál idősebb házi kedvencek csak chippel ellátva tarthatóak, amennyiben ez hiányzik, 45 ezer forintos büntetésre számíthat az ember.

A teljes bejegyzést, itt láthatják:





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás