A többi között ezek a helyiségek és szolgáltatások találhatóak meg az V. kerület új sport- és élményközpontjában, amelynek próbaüzeme most indul.

A sportközpont ősztől várja szélesebb körben a közönségét, az addig tartó próbaüzemben csak a kerületiek használhatják, ingyenesen.

Ősztől megnyílik a belvárosi uszoda a közönség szélesebb köre előtt is – Fotó: Belvárosi önkormányzat

A beruházással a Belvárosi Önkormányzat a 20 éve megszűnt Molnár utcai uszodát pótolta, a mai kor csúcstechnológiáját felhasználva. Az épület látványa sem akármilyen, a homlokzatát az emberi izomrostok motívuma teszi különlegessé Skardelli György Kossuth-díjas építész tervei alapján.

Konditerem is várja a látogatókat a medencék mellett – Fotó: Belvárosi önkormányzat

A központ belső megjelenését pedig a zöld, ökológiai szemlélet jellemzi. A létesítmény alacsony energiafelhasználású, a tetőre telepített napelemparkkal és a speciális homlokzatnak köszönhetően, fényudvarral. A beruházás részeként az önkormányzat 800 méter mély termálkutat fúratott, így a felhozott termálvíz az épület fűtésére, a medencék vízének melegítésére és nem utolsó sorban fürdőzésre is alkalmas.

Modern stílus jellemzi az épületet – Fotó: Belvárosi önkormányzat

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy csupán 35×19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence, vagy a rendezvénytermek mozgatható falai.

A kerületi lakosok számára már a nyáron ingyen látogatható a létesítmény próbaüzemben – Fotó: Belvárosi önkormányzat

Két utca is megújult

„Az új létesítménnyel együtt a közeli Vadász utca és Nagysándor József utca fejlesztése is megtörtént, amit a Belváros önkormányzata 2020-ban fásítással, akadálymentesítve, természetes kőburkolattal megújítva adott átˮ – mondta el lapunknak Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere. Bár a sportközpont már tavaly elkészült, megnyitására a koronavírus-járvány miatt csak most kerülhet sor.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere – Fotó: Belvárosi önkormányzat