Úgy tűnik, már nem telik el úgy nap, hogy ne kellene arról beszámolnunk, Budapest elesett.

Pótlóbuszok járnak az 1-es villamos helyett egy szakaszon (Fotó: Metropol)

Korábban a Metropol lemérte, hogy mennyivel növekedett meg az átlagos menetidő a lezárások miatt a fővárosban. Kiderült, hogy átlag 28 perccel több időt töltünk reggelente a kocsisorokban várakozva. A Lánchíd és a Nyugati pályaudvar lezárása tovább rontott a helyzeten. Tizenkét nap elteltével most újra lemértük az utazási időket a reggeli csúcsban. Az eredmény: tovább romlott a helyzet, és újabb 16 perccel kell többet utaznunk, hogy munkába érjünk. Mostanra tehát átlagosan 44 percet kell vesztegelnünk a reggeli dugókban.

Kedd reggel sem volt jobb a helyzet a Hungária körúton
(Fotó: Metropol)

Kedd reggel ráadásul még az 1-es villamos is meghibásodott a Népligetnél, ezért most a Bécsi úttól csak a Vajda Péter utcáig jár a villamos. Onnan pedig pótlóbuszokkal kellett volna eljutniuk az embereknek az úti céljukig. A feltételes mód nem véletlen, ugyanis újságírónk kedd reggel éppen a kényszerű végállomáson állt, amikor a BKV munkatársai arról beszéltek egymással, hogy nincs elég járathelyettesítő.

A Népligetnél hibásodott meg az egyik villamos (Fotó: Metropol)

Fel kellene szállnia mindenkinek a buszra, mert a következő pótlóbusz nem fog azonnal indulni. Sajnos csak ilyen kis kapacitással tudunk működni” – mondta szitkozódva az alkalmazott, miközben egy papírossal a kezében úgy tűnt, mintha számolná, hány embernek kéne felférnie arra az egy járműre.

Számos utas próbált információt kérni arról, hogy mikorra várható a hiba elhárítása, azonban a helyszínen lévők közül sem a szakemberek, sem a BKV munkatársai nem voltak hajlandók felelni a hozzájuk intézett kérdésekre.