Szurit árul a cukrászda





Boldogsághormon-termelődés, függőség – ilyen és ehhez hasonló mellékhatásai vannak azoknak az oltóanyagoknak, amelyeket egy magyar cukrászdában árusítanak. Bár a merész ötlet miatt kaptak hideget-meleget, a 40 éve működő kis üzem örül, hogy immár öt különböző szuri mousse-t árul, a Metropolnak pedig azt is elárulták, hogy melyik a legnépszerűbb vakcina.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.07.
vakcinás cuki

A koronavírus visszafordíthatatlanul bekúszott a mindennapjainkba, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egyre több vállalkozó dönt úgy, hogy valamilyen formában belecsempészi a járványt a termékeibe. Korábban készült már Covid–19 formájú karácsonyi dísz, vakcina névre keresztelt bor, maszkos csokinyuszi és egy veresegyházi cukrászdában most már szuri mousse-t is lehet kapni.

– Agyaltunk, hogy mi legyen a neve az új finomságoknak, és az egyik cukrász poénból felvetette, hogy elnevezhetnénk őket a vakcinákról – meséli lapunknak a Sulyán Cukrászda üzletvezetője, Sulyánné Benkó Katalin.

Kata a legnehezebb időszakból is kihozza a maximumot (Fotó: Facebook)

Jót nevettünk ezen, ám engem nem hagyott nyugodni a gondolat, másnap reggel már a patikában kezdtem a napot, ahol vettem néhány fecskendőt. Amikor elárultam a kollégáknak, hogy én nagyon is komolyan vettem a poént, őrültnek néztek, és le akartak beszélni. Mondván, hogy most nagyon sok a beteg, ne viccelődjünk ezzel – idézte fel Kata, aki végül mégis belevágott és megalkotta a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Szputnyik V és a Sinopharm névre hallgató szuri mousse-okat.

– A többségnek szerencsére nagyon tetszett, de persze kaptunk néhány negatív kommentet is. Valaki azt írta, hogy ilyet csak az csinál, akinek a családjában nem volt beteg. Ez sajnos nem igaz, ugyanis az anyósom, a negyven éve működő üzem alapító cukrásza sajnos épp a koronavírus miatt hunyt el tavaly novemberben. Tüdőembóliát kapott, sajnos nem tudták az életét megmenteni. Ahogy előtte, úgy azóta is nagyon komolyan vesszük a járványt, minden szabályt betartunk, a szuri mousse-t pedig tényleg csak egy jópofa gegnek szántuk – tette hozzá a cukrász.

(Fotó: Facebook)

A legjobb az, hogy a cukrászdában regisztráció nélkül is „oltanak”, és még választani is lehet a vakcinák közül. Mint azt több szakember is hangsúlyozta az elmúlt hetekben, nem érdemes válogatni az oltóanyagok között, a kívánt hatást ugyanis bármelyikkel el lehet érni.

(Fotó: Facebook)

Sokan félnek az injekció utáni mellékhatásoktól, de az aggodalom alaptalan. Az eddigi visszajelzések alapján csupán állandó vigyort, boldogsághormon-termelődést, és az esetek egy részében függőséget okoznak a sütemények.

Sinopharm Mousse

(Fotó: Metropol)

A kínai oltóanyag stílusosan édes-savanyú ízesítésben készült, amit a fehér csoki és a passiógyümölcs kombinációja ad meg. Emellett rizs is található benne.

Moderna Mousse

(Fotó: Metropol)

Az amerikai oltóanyag a cukrászdában is nagyon népszerű, a kék spirulinás finomság ugyanis kókusztejjel készült.

Pfizer Mousse

(Fotó: Metropol)

A Pfizer–BioNTech-vakcinát a világhírű magyar biokémikusnak, Karikó Katalinnak köszönhetjük. Biztosak vagyunk benne, hogy ő emellett a matcha teás édesség mellett tenné le a voksát.

Szputnyik V Mousse

(Fotó: Metropol)

A vakcinákat nem kötelező elfogadni, vissza lehet utasítani, de ezt a grapefruitos-homoktövises Szputnyik V oltóanyag esetében semmiképp nem ajánljuk.

AstraZeneca Mousse

(Fotó: Metropol)

Az AstraZenecát több országban is betiltották, de miután a szakemberek megállapították, hogy a használata biztonságos, a cukrászda is változatlanul forgalmazza. A citromos ízesítés állítólag telitalálat.

(Fotó: Facebook)

A csapat a kreatív megoldásoknak köszönhetően a járvány ellenére is sikeres évet tudhat maga mögött.

Éhséget olt a „Pfájzer”

A Pizza Monkey is egy kis vidámságot igyekezett csempészni a legújabb kínálatába. Az új trendeket követve négy vakcina ihlette a pizzákat, de ők megváltoztatták a neveket. Bárki kérhet Modernát, Pfájzert, Szputnyikot vagy Asztrát. Budapesten is szeretik, de Szegeden és Pécsett még többen rendelnek ezekből. Ráadásul minden eladott pizza után kétszáz forintot a cég Budapesten a Heim Pál Kórháznak, vidéken pedig egy állatmenhelynek juttat el jótékony célokra.

Fantázianévnek is kiváló

 





Ezeket olvastad már?
Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás