RETRO RÁDIÓ

„Bődületes nagy baromság” – Ez a véleménye a terézvárosiaknak a váratlan sebességkorlátozásról – Videó!





Derült égből villámcsapásként ért minket a bejelentés, hogy 30 km/h-ra akarják csökkenteni sebességhatárt – mondta el a Metropolnak Rakitovszky Tamás autós. A Metropol megkérdezte a kerületieket és dr. Kovács Kázmért, az Autóklub bizottsági elnökét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.07.
VI. kerület sebességkorlátozás

„Az a baj, hogy kellő előkészítés nélküli az előterjesztés. Nincs felmérés arra nézve, hogy melyek azok az útvonalak, ahol valóban indokolt lenne az általános lakóterületi 50km/h sebességkorlátozás 30-ra csökkentése” – nyilatkozta lapunknak dr. Kovács Kázmér ügyvéd, az Autóklub jogi bizottságának elnöke. Mint ismeretes, a napokban jelentette be a baloldali vezetésű Terézváros polgármestere, hogy hamarosan 30 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be minden olyan utcában, ahol nincs tömegközlekedés. Tehát szinte a nagyobb utak kivételével mindenhol. A lépéstől azt remélik, hogy jelentősen csökken majd a lég- és zajszennyezés a belső-terézvárosi utcákban, illetve kevesebb lesz a baleset.

 

Megint a fűnyíróelv érvényesül dr. Kovács Kázmér szerint Fotó: dr. Kovács Kázmér

Nemhogy kisebb, hanem nagyobb lesz a károsanyag-kibocsátás

„Ugye a 30km/h sebességkorlátozás általános bevezetését azzal is indokolták, hogy környezetvédelmi szempontból is előnyös. Ugyanakkor ez nem állja meg a helyét, hiszen ha ugyanaz a jármű, ugyanazon az útvonalon lassabban halad, az azt jelenti, hogy hosszabb ideig történik a károsanyag-kibocsátás, a dugók gyakrabban elő fognak fordulni, mintha maradna ott is az általános 50 km/h sebességkorlátozás”– mutatott rá az Autóklub jogi bizottságának elnöke.

 

Karácsony Gergely közlekedési intézkedései is abszurdak

„Terézvárosban is hasonló a helyzet, mint a nagykörúti kerékpársáv bevezetésénél, ahol néhány hónap múlva – ha nem is a szükséges mértékben – de korrigáltak. Akkor is fel kellett volna mérni az intézkedés előtt, hogy milyen időpontokban és milyen útvonalakon indokolt az autós közlekedéssel szemben a kerékpáros közlekedést előnyben részesíteni. Terézvárosban pedig azt kellene felmérni, hogy melyek azok az útvonalak, ahol indokolt lehet a sebességcsökkentés. Megint egy fűnyíróelv szerinti, kellő előkészítés nélküli javaslatról van szó” – hangsúlyozta Kovács Kázmér.

A szakember szerint még nagyobb lesz a dugó a kis utcákban is Fotó: Facebook

Hajmeresztő: több kerületben lesz sebességkorlátozás

Nem csak Terézvárosban, hanem további három kerületben is 30 kilométer per órás sebességkorlátozást terveznek bevezetni. A VI., VII. és a VIII. kerületben élők is számíthatnak erre a módosításra. Közben a főváros már rajzolja a „térképet” elképzelésük szerint, összehangoltan, egységes rendszerben vezetnék be a 30 km/órás sebességkorlátozást Budapest-szerte.  

Ez a véleménye a terézvárosi 30-as sebességkorlátozás bevezetéséről és a fekvőrendőrök kihelyezéséről a kerületieknek

Fotó: Metropol

Stefan: „Németországban mindenhol van konzultáció. Énszerintem helyes lett volna, ha ebben az esetben itt is megkérdezik a lakókat.”

 

 

Fotó: Metropol

Erika: „Bődületes nagy baromság. Hogyha a közlekedési kultúrát mindenki betartja, biciklisek, autósok, gyalogosok, akkor az 50 km/óra teljesen rendben van.”

Fotó: Metropol

Rakitovszky Tamás: „Lassítani fogja a forgalmat. Nem hiszem, hogy ez az intézkedés befolyásolná a karambolokat. Sőt, aki türelmetlenebb és idegesebb, az könnyebben okozhat balesetet”.

 

 





Ezeket olvastad már?
Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás