RETRO RÁDIÓ

Sokkoló, ami kiderült, így figyeli ki a kutyamaffia a tacskót sétáltatók címét – Fotók!





Már a IX. kerületből is loptak el kiskutyát, lapunknak beszámolt a gazdi az esetről. Egyre több állatot rabolnak el országszerte, és a bűnözők már Budapesten is szedik áldozataikat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.28.
IX. kerület elrabolt kutyák

A hírt először a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentő szervezet Facebook-oldala közölte, és azonnal rengetegen megerősítették az abban közölteket. Utánajártunk a bűncselekmény-sorozatnak, és megdöbbentő részletekre bukkantunk. Az egyesület Facebook-oldalának beszámolója szerint a probléma Békés megyében kezdődött, de mostanra már a fővárost is elérték a lopások. A szívtelen tolvajok kimondottan a kistestű kutyákra vadásznak.

Békés megyében az elmúlt időszakban kistestű fajtatiszta kutyák tűntek el. Nagyon sokan keresik a kutyájukat itt az FB-n is, nekünk is jelezték, vegyétek komolyan” – ez a szöveg állt a posztban. A kommentek között rengetegen számoltak be hasonló történetekről. Néhány hozzászóló szerint a kutyasétáltatókat hazáig követik a tolvajok, és kifigyelik, hogy mikor rabolhatják el kedvenceiket. Mások szerint benyúlnak a kerítésen, és kiemelik onnan a szelídebb állatokat, olykor pedig a zárfeltöréstől sem riadnak vissza. Amiről a legmegdöbbentőbb beszámolók szerint pedig előfordul, hogy egy kiskorú segítségével csalogatják ki a kutyusokat a házak udvaráról.

Az ország több pontjáról is érkeznek a beszámolók (Fotó: Facebook)

A kutyamaffia jövedelmező „iparág”

A Kelet-Európában tenyésztett, vagy innen elrabolt kistestű kutyák kedvelt portékák a nyugati állatpiacon. Hatalmas hasznot zsebelhet be általuk a szállító, ugyanis míg itthon egy fajtiszta yorkshire terrier ára 100–150 ezer forint körül mozog, addig külföldön akár a három-négyszereséért is el lehet adni. A kutyamaffia működéséhez két dolog elengedhetetlen. Az egyik az állatorvos, aki lepapírozza a kutyák „származását”, és egy olyan szállítási forma, ami a határon feltűnésmentes.

Az általunk megkérdezett állatmentő szerint azért a kistestű kutyákat rabolják el, mert azokat könnyebb szállítani, és most ezek a divatosak – leginkább a tacskó, a yorkshire terrier és a francia bulldog.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a bejelentett kutyalopások számáról nem vezetnek külön statisztikát. Azonban arról tájékoztattak, hogy az elmúlt félévben egy esetben zártak le nyomozást kutyalopási ügyben Budapesten.

Bíborka kétségbeesetten keresi a IX. kerületben eltűnt yorkiját

Múlt kedd óta keresi elkeseredetten négylábú társát Molnár Bíborka. A fiatal nő a kertben játszott kiskutyáival, azonban egyikük egyszer csak eltűnt, és azóta sincs nyoma. Mint kiderült, Vió-t, a négy éves yorkilányt egy ismeretlen középkorú nő vitte magával, akinek a képét egy utcai kamera rögzítette is, ahogy a karjában a kutyával elsiet. A történet a továbbiakban furcsa fordulatot vett.

Vió és gazdája, Molnár Bíborka (Fotó: Olvasói fotó)

Egyből elkezdtük keresni Viót, aztán egyszer csak hívtak a szomszéd szállodából, hogy egy hölgy bevitte hozzájuk a kutyust, és megkérdezte, hogy ismerik-e a gazdáját” – mesélte Bíborka. – „Az ott lévők azonnal felismerték, és szóltak a nőnek, hogy várja meg, amíg odaérek, majd azonnal értesítettek minket. Azonban, mire öt perc múlva odaértünk, az ismeretlen már elvitte magával, mert azt állította, nagyon siet. Valami olyasmit mondott, hogy beteget hozott a kardiológiára, de majd visszajön, vagy elviszi chipet olvastatni. De egyiket sem tette meg azóta sem” – nyilatkozta lapunknak a szomorú gazdi.

Ez a középkorú hölgy vitte magával a gyanútlan ebet (Fotó: Facebook)

Bíborka nem adta fel a reményt, és 100 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki megtalálja elveszett kedvencét. Amennyiben valaki látta az ebet, kérjük értesítse a rendőrséget!

Még mindig keresik az eltűnt kutyust, Vió-t (Fotó: Olvasói fotó)

Félnek a budapesti kutyatulajdonosok

A Metropol megkérdezte a budapesti kutyatulajdonosokat is, hogy mit gondolnak a történtekről.

„Ez a hír számomra szerencsére új” – mondta lapunknak Dicső Liza, Toni gazdája. – „Nagyon sajnálom azokat a gazdákat, akikkel ez megtörtént, mert nekem is van egy szálkásszőrű tacsim, és bármit megtennék azért, hogy ilyesmi ne forduljon elő többet. Bele sem merek gondolni, milyen érzés lehet, amikor az egyik pillanatban még ott ugrándozik mellettünk boldogan a kiskutyánk, aztán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy kétségbeesetten keressük.”

Dicső Liza és kutyusa Toni (Fotó: Olvasói fotó)

Lomtalanításra hivatkoznak a tolvajok

Hónapok óta érkeznek a hírek a különböző kutyás csoportokba, hogy egy háromfős társaság a lomtalanítás indokával közel kerül a házak kertjéhez, majd különböző praktikákkal megpróbálják az udvarról kicsalogatni az állatot. Van, hogy gyereket használnak fel erre, és gyakran bejutnak az udvarokba is. Az szemtanúk szerint több ilyen csoport is lehet. Az egyik egy fehér Fiat Ducatóval jár településről településre, míg a másik csoport egy sárga autóval vadászik a kutyusokra.

Új módszerrel próbálkoznak a csalók (Fotó: Facebook)

 





Ezeket olvastad már?
Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás