A család kérésének megfelelően az egész világon követhető közvetítést megszakították, amikor Fülöp herceg koporsóját leengedték a Szent György-kápolna alatt található királyi sírboltba – ezt a szomorú és bensőséges pillanatot a család szűk körben szerette volna megélni. Azonban nem ez lesz a herceg végső nyughelye, szeretett felesége halálakor együtt fogják őket eltemetni a VI. György király emlékkápolnában – írja a Metro.

 

(Fotó: YouTube/The Royal Family)

A királyi pár – akik 73 éven keresztül voltak házasok – mindig is úgy tervezte, hogy közös sírban fognak nyugodni. II. Erzsébet haláláig azonban a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg koporsóját a Windsor-kastély alatti sírboltban helyezték el, ahová a 15. századtól kezdve temették a királyi családok kiemelt tagjait. Az emlékhelyet 1804 és 1810 között építették III. György király megrendelésére, és az első, akit ide temettek, éppen a király lánya, Amélia hercegnő volt. Fülöp temetése előtt hosszú évekig nem használták a sírboltot, utoljára a herceg édesanyját, Alíz hercegnőt helyezték itt nyugalomra 1969-ben.

Nem Fülöp herceg lesz az első, akinek a kápolna alatti sírbolt csak átmeneti otthont ad: legutóbb édesanyja koporsóját a kérésnek megfelelően szállították át Jeruzsálembe. Jelenleg a királyi családok 25 tagja nyugszik itt.