Az elmúlt napokban rendre 30 fok feletti értékeket mutattak a hőmérők, és a java még hátravan, ugyanis szombaton akár 40 fok is lehet. Arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan vészelik át a tikkasztó hőséget a budapestiek.

Istvánnak mindig van a táskájában egy üveg víz – Fotó: Metropol

István: „Kis víz van nálam, azon kívül semmi. 37 fokban dolgoztam 4 évet kint, azt is bírtam, ezt meg szintén, a plusz 30-40 fokokat is bírom. Csak víz van nálam, én szeretem a napot.”

Farkas Nikoletta: „Bent szoktunk lenni, 11-től délután 5-ig és az a helyzet, hogy délután sincs sok lehetőség kijönni, mert akkor még melegebb van, mint délelőtt. Így otthon próbáljuk meg megoldani több fürdéssel, gyümölccsel és sok innivalóval.”

Farkas Nikoletta anyukaként több fürdetéssel és sok fagyival teszi tűrhetőbbé a gyerekeknek a nagy meleget – Fotó: Metropol

Lóránt: „Együtt tudok élni a meleggel. Otthon árnyékolom a lakást. Vizet viszek magammal, homloktörlésre valami kis ruhadarabot tartok magamnál.”

Miklós: „Nem jövünk ki sokszor, mert azért a lakásban egy kicsit jobb idő van. Ugye fent lakunk a dombon és egy picit hűvösebb van, de hát mondjuk tragédia már ez a meleg. Most egy pár napig jó volt, aztán most megint azt mondják, hogy a héten több mint valószínű, hogy megint ilyen óriási hőség lesz. Fagyi is van otthon, klímánk nincsen, ventilátor van.”

Varga Judit: „Sajnos nekünk nincsen légkondink, de mivel hogy én reggel 6-tól este 6-ig dolgozom, így a munkahelyemen kibírom a hőséget.”

Tímár Józsefné: „Reggel korán megyünk vásárolni, ha kell, több napra megfőzünk, leves, főzelék, sokat iszunk és a hűvösben vagyunk. Ha utazunk, és van vízosztás, igénybe vesszük és örülünk neki, hogy van.”

Ica: „Bírom a meleget, a telet azt nem annyira bírom és a szelet nem szeretem. Meg az ilyen lenge ruha, viszi a levegőt.”