Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, Karácsony Gergely városvezetési stratégiájának egyik legmegdöbbentőbb lépéseként lebetonoztatta a Clark Ádám tér közepén lévő virágágyást.

A budapestiek értetlenül fogadták a látványt, hiszen egy olyan politikus, aki a környezetvédelemmel kampányol, hogy tehetett ilyet.

Wintermantel Zsolt most a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy három idősebb hölgy megelégelte, hogy beton borítja be az egykor csodálatos színekben pompázó virágágyást, ezért pótlásként kis cserepes virágokat helyeztek el a Clark Ádám tér közepére.

A szovjet tankokat is túlélte, Karácsony leaszfaltoztatta az ikonikus körforgalmi virágágyást. Az Újpesti Hölgyek azonban nem hagyták annyiban„ – írta bejegyzésében a politikus.

A szovjet tankokat is túlélte, Karácsony leaszfaltoztatta az ikonikus körforgalmi virágágyást. :-O
Az Újpesti Hölgyek azonban nem hagyták annyiban… 😀 💐

Posted by Wintermantel Zsolt on Wednesday, June 23, 2021

A virágágyás túlélte Rákosit, Kádárt – de Karácsony eltüntette…

1949-ben jött létre a körforgalom a Lánchíd tövében, Magyarország ikonikus pontján: Széchenyi hídjától számítjuk a távolságokat, itt van a 0-s kilométerkő. Az 1956-os forradalom idején tankok taposták a körforgalmat, de a virágágyás megmaradt. A kommunisták utána vörös csillagot formáltak belőlük. Ez a rendszerváltással megszűnt, 1989. szeptember 22-én megszüntették a virágokból formált ötágú vörös csillagot és kör alakúvá rendezték át a Clark Ádám téren a virágágyást – ami túlélte Rákosit, Kádárt, a szovjet tankokat, de a „baloldali zöldpolitikát” már nem…