Olvasóink jelezték, hogy már hetek óta szünetel a felújítás a Blaha Lujza téren… Az elkerített részről eltűntek a munkagépek, munkásokat sem látni, mindössze a szemetet fújja a szél a kordonok között.

Bár a Budapesti Közlekedési Központ legutóbbi tájékoztatása szerint a munkálatok folyamatosan és ütemezetten haladnak a Blaha Lujza téri felújítás kapcsán, a látszat nem ezt mutatja.

Mint ismeretes, a tér felújítása 2021 júniusában kezdődött el, és másfél évig fog tartani. Tavaly szeptemberben azonban már arról számolt be a lapunk, hogy óriási a káosz és a zűrzavar a Blahán: akkorra már feltúrták a teret, kosz és törmelék lepett be mindent, szétdobált építőanyag és összevissza parkoló munkagépek, lapátnyelekre támaszkodó munkások látványa fogadta az arra járókat.

Karácsony Gergely főpolgármester cikkünk megjelenésének másnapján munkavédelmi sisakban a térre rohant, hogy onnan egy élő bejelentkezésben elmondja, mennyire megfeszített tempóban zajlanak a munkák.

Most viszont egyáltalán nincsenek munkások, se Karácsony Gergely…

Ennyi történt 5 nap alatt a Blaha Lujza téren – Fotó: Metropol/KM

December 16-a óta már a BKK sem jelentkezik új hírrel a felújítás kapcsán, akkori közleményükben úgy fogalmaznak, hogy „folyamatosan és ütemezetten” haladnak a munkálatok. Ehhez képest úgy látszik, hogy a november végi faültetés óta nem történt semmi a kordonok mögött – erre utal az is, hogy az úgynevezett növénykazetta szélén még ma is láthatóak a november óta szanaszéjjel hagyott ültetőföldes zöld zsákok.

November óta nem történt semmi. A jobb oldali kis kép novemberi: a BKK tette közzé, hogy növényeket ültetnek. A nagy képet ezen a héten készítettük: még mindig ott vannak a zöld zsákok…

 

A buszmegállót lebontották, az utasok ezért fagyoskodnak…

Hetek óta nem történik semmi, ezért a buszra várók szétfagynak a szétvert buszmegállóban.

Most csak a szemét van a téren, ahol a galambok átvették az uralmat… A BKK hallgat a Blaha Lujza tér felújításáról – Fotó: Metropol/KM

Karácsony Gergely főpolgármester pár napja büszkén posztolta a Facebook-oldalán, hogy a Lánchíd felújítása a téli hidegben sem áll meg – de azt már nem tette hozzá, hogy ugyanez nem mondható el a Blaha Lujza térről.

Ami látványos: a meló nem halad, a szemét marad, a dugó állandósul a környéken, az emberek pedig állva fáznak a szétvert buszmegállókban…