A belga sajtó pénteki beszámolói szerint az esőzések jelentős pusztítást okoztak Belgium sok részén. Az ország legsúlyosabban érintett térsége a francia nyelvű vallon tartomány déli, délkeleti régiója, ahol a folyók megáradtak, a partok közelében fekvő városok és települések lakóinak helyzete továbbra is aggasztó.

Több tucat várost zártak le a forgalom elől, házak dőltek össze vagy váltak lakhatatlanná. A medrükből kilépett folyók autókat sodortak el.

Egy magyar gyerek is bajba került az árvíz miatt

Egy kétségbeesett férfi a Facebookon kért segítséget, miszerint nagyobbik fia bajba került a heves esőzések miatt. A későbbi megosztásaiból kiderült, hogy a gyermek lassan egy napja várja, hogy kimentsék a házból, ahol folyamatosan emelkedik a víz.

A férfi következő posztjából kiderült, hogy a helyzet egyre drámaibb. A víz folyamatosan emelkedik, ezért a fiú kénytelen volt átmenekülni egy másik házba, ahol sikerült felmennie a legfelső szintre. Egy mentőalakulat megpróbálta kimenteni a rabságba esett Patrikot, de a nagy sodrás miatt nem vállalták.
A férfi a belga és a magyar hatóságokat is hívta, ahol azt a választ kapta, hogy a segítség fontossági sorrendben érkezik.

Az apa segítségkérése futótűzként terjedt, ami eredményes is volt

Pár órával ezelőtt megérkezett a jó hír, miszerint egy bátor mentőcsapat kiszabadította a víz rabságából a 13 éves fiút. A hős csapat vízben gyalogolt, teherautókat vetett be, mindent kockára tettek azért, hogy sikeres legyen a mentési akció. Szerencsére a gyermek egy nap után megmenekült, édesapja írásából kiderült, hogy jól van.

Itt nemcsak a mentők, de Patrik is egy igazi hős.