RETRO RÁDIÓ

Álhírt terjesztenek Novák Hunorról és a gyerekek oltásáról





Van az a mondás, hogy minden társasházban van egy őrült – ha nincs, akkor te vagy az – így kommentálta a gyerekorvos azt a hülyeséget, ami futótűzként terjed róla a neten.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.12.
tévhit

„Állítólag Orbán Viktor miniszterelnök önt arra utasította, hogy minden magyar gyereket be kell oltani, sőt erre kötelezni is kell őket, járjon ez bármilyen szövődménnyel. Ez nem szól másról, csak arról, hogy túlrendelték magukat vakcinából. Állítólag lesz hivatalos, Áder János köztársasági elnök által lepecsételt okirat is, amiben szerepelni fog Szlávik, Merkely, Müller Cecília, és Novák Hunor neve is. Szólni fogunk az ellenzéki pártoknak, hogy ők és az Európai Unió is kapja meg ezt az Áder által lepecsételt, kikényszerített törvényt. Ja, és a szülők is kérnek ilyet postaládába” – több ezer emberhez jutottak már el ezek a sorok, miután valaki elkezdte terjeszteni Facebookon.

(Fotó: Youtube)

Az álhírt a gyermekorvos is közzétette közösségi oldalán, és tisztázta, hogy a fent említetteknek természetesen semmi köze nincs a valósághoz. Mint arról lapunk is beszámolt, Novák Hunor korábban valóban elmondta a véleményét a gyerekek oltásáról, de ebben a legfiatalabb korosztály veszélyeztetése közel sem szerepelt.

„A védőoltások beadása nem lesz egyszerű, főleg egy ilyen új oltóanyag esetében, de én ezen egyáltalán nem lepődöm meg. Gyermekgyógyászként látom, hogy az évtizedek óta használt, ezernyi statisztikával bizonyított, több százezer gyermek életét megmentő védőoltásokon is sokan gondolkodnak, hogy vajon megterheli-e a gyerek immunrendszerét, nem lesz-e autista, meddő, nem változik-e gyíkká, miközben nyilván nem lesz ilyen probléma. De ha még egy régi oltásnál is ennyi a szkeptikus, akkor egy ilyen új oltást nem fognak csettintésre beadatni az emberek” – fogalmazott Novák Hunor a YouTube-on.

„Itt jön szóba, hogy kötelezővé lehet-e tenni” – folytatta a gyerekorvos. „Egy biztos, ha rossz lesz az oltási hajlandóság, rengeteg vakcina áll majd rendelkezésre, nem tudják kinek beadni, és tombol a járvány, akkor valamilyen szinten kötelezővé fogják tenni, ki fogják kényszeríteni a vakcinák beadását. Ez sokak számára sokkoló lehet, de gondoljunk csak bele, hogy vannak Magyarországon más kötelező, gyermekkorban beadandó oltások, ahol egészen kemény módon kényszerít a magyar állam, konkrétan elveszik az adott ember gyermekét is, ha valaki nem hajlandó beadatni neki a kötelező védőoltást” – jelentette ki a szakember, aki szerint Nyugaton is komolyan kirekesztik azon szülők gyermekeit, akik nem kapják meg a védőoltásokat; gondoljunk itt például arra, hogy nem mehet a kicsi állami iskolába vagy óvodába.





Ezeket olvastad már?
Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Nem 8, 48 ezer hektár!

Nem 8, 48 ezer hektár!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás