Tragédia a futóversenyen: pillanatokkal a célba érkezés után meghalt egy sportoló

Az eset kapcsán a szervezők közleményt adtak ki.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.07. 19:20
tragédia sportrendezvény futóverseny gyász halál

Sokkoló jelenetek zajlottak le a cardiffi maraton végén, miután az egyik futó pillanatokkal a célvonal átlépése után rosszul lett, majd összeesett.

Szörnyű tragédia történt a futóversenyen, meghalt az egyik résztvevő Fotó: Shutterstock

A Run 4 Wales maraton szervezői közleményben tudatták, hogy a versenyen részt vevő 29 ezer ember közül egy meghalt, miután vasárnap reggel teljesítette a 21 kilométeres távot. A rendezvény szóvivője elmondta, hogy a futót a célvonalon való áthaladást követően a mentősök ellátták, majd kórházba szállították.

A Wales-i Egyetemi Kórházban azonban az életét már nem tudták megmenteni, a Run 4 Wales képviselője pedig közölte, hogy a családjuk iránti tiszteletből nem közölnek további részleteket a futóról.

Ez egy szörnyű tragédia, és mély együttérzésünket fejezzük ki a futó családjának. A résztvevő családja iránti tiszteletből ebben a nehéz időszakban további részleteket nem közlünk

- nyilatkozta a szóvivő.

A félmaratonon nem ismeretlenek a halálesetek, a korábbi években három ilyen esetet is feljegyeztek. 2019-ben a 35 éves Nicholas Beckley vesztette életét, miután összeesett a célban, egy évvel korábban pedig a 25 éves cardiffi születésű Ben McDonald és a 32 éves exeteri Dean Fletcher halt meg futóversenyen - emlékeztet cikkében a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás