Szívszorító utolsó üzenetet küldött, majd eltűnt két nő a magasban

A hölgyek 7000 méter magasban adtak utoljára életjelet.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.10.07.
Módosítva: 2024.10.07.
hegymászás hegycsúcs keresés eltűnés

Kétségbeesett harc folyik két hegymászónő megtalálásáért. A két brit hölgy csütörtökön segélykérő üzenetet küldött az alaptáborba, majd nyomtalanul eltűnt az indiai Chaukhamba hegyen 7000 méter magasban. Az alpinistaként tevékenykedő Fay Manners és a barátnője, Michelle Dvorak október 3-án adott utoljára életjelet magáról, azóta semmi hír felőlük. Az utánuk indított keresőcsapatok munkáját azonban félbe kellett hagyni a rossz időjárási viszonyok miatt és vasárnap tudtak csak újra elindulni.

hegymászó monte blanc
A két hegymászó a csúcs közelében tűnt el /Fotó: Pexels (Illusztráció!)

A DailyStar számolt be róla, hogy csütörtökön Fay egy üzenetet küldött az alaptáborba, amelyben az állt, hogy a teljes felszerelésük belezuhant egy szakadékba. A segélykérés után azonnal indult a segítség a csúcs felé, azonban a keresőcsapatoknak vissza kellett fordulna, ugyanis pénteken a rossz időjárási viszonyok miatt a helikopterek nem tudtak volna elég magasra repülni.

Nagyon sok segítőcsoport dolgozik itt, mindannyian összehangoltak dolgoznak egymással

 - mondta korábban a mentőakció vezetője a lapnak. A serpa rámutatott arra is, hogy október 6-án újra megpróbálták elérni őket, azt tervezve, hogy ugyanazon az útvonalon fognak utánuk menni, amelyen a páros is felmászott.

Az indiai hadsereg, a légierő, a kerületi közigazgatás, az állami közigazgatás és az én csapatom mellett a katasztrófavédő erők is útnak indulnak. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb ki tudjuk menteni a két embert 

- szögezte le a szakember. A hírek szerint a lezuhanó táskában élelmiszer, sátor, és hegymászó felszerelés volt, úgyhogy mindössze a jeladójuk maradt náluk, amivel segítséget tudtak kérni. Azóta azonban eltelt több mint 48 óra, így egyre jobban csökken a túlélési esély... Fay tapasztalt hegymászó, évek óta ebből is élt az alpinista szakmája mellett, Dvorak azonban csak kisebb csúcsokat hódított meg korábban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás