Sallai Nóra balesete: mire emlékezhet a tragikus ütközésből a Jóban Rosszban sztárja?

A tragikus balesetről milyen közvetlen emlékei lehetnek a színésznőnek? Erre a kérdésre válaszol egy klinikai szakpszichológus.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.13. 16:30
Sallai Nóra emlékezet baleset sérülés kisfiú

Sallai Nóra és kisfia, Bende szeptember 27-én szenvedett szörnyű balesetet Alsónémediben. Az ütközésben a színésznő vezette Opel oldala összeroncsolódott, a jármű a feje tetején állt meg. 

sallai nóra
Egy ország aggódik Sallai Nóra színésznőért / Fotó: Hot!-archív

Bár kinyíltak a légzsákok, a baleset után napokkal a kisfiú a kórházban hunyt el, a színésznőt pedig jelenleg is súlyos sérülésekkel ápolják. Sérüléseinek mértékéről egyelőre annyi tudható, hogy hosszú rehabilitációra lesz szüksége a felépüléshez. 

A rettenetes ütközés részleteiről itt írtunk.

Mécsesek a tragédia helyszínén – Fotó: Metropol

A nem hivatalos információk szerint a még altatásban lévő sorozatsztár vajon milyen emlékeket őrizhet a tragikus pillanatokról? – ezt kérdeztük dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológustól.

Korántsem biztos, hogy bármire is emlékezni fog a baleset pillanatából. Az ilyen traumatikus esetekben az emlékek gyorsan kitörlődnek. Ezt egyfajta védekezési mechanizmusként teszi a szervezet. Az ilyen és ehhez fogható traumás esetekben az emlékezet darabokra hullik szét

– folytatja a klinikai szakpszichológus.

Ez történik az agyban

A szakirodalom szerint az emlékezet visszatértével általában először az időben távolabbi események jönnek elő, majd az egyre közelebbiek. Ám a nagyon friss emlékek gyakran homályban maradnak, ilyen lehet például egy baleset előtti utolsó, néhány perc is.

Pszichoterápiára lesz szüksége

De visszatérve a szakértőhöz, dr. Makai megerősítette, valójában a hétköznapi életben amnéziaként ismert jelenség játszódik le az agyban. Hogy a színésznőnél később visszatérnek-e az emlékek? Minden ember és minden eset más, így biztosan nem zárható ki egyik eshetőség sem. De arra sincs garancia, hogy idővel emlékezni fog a a tragikus ütközés pillanataira.

Dr. Makai Gábor szerint ezért lesz kiemelt jelentősége a gyógyulás útjára lépő Sallai Nóra esetében is a pszichoterápiának.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás