Orbán Viktor: Egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakára ültetni!

A miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mondott beszédet. Úgy fogalmazott, a birodalmak finnyásak, azt szeretik, ha valaki behívja őket. És mindent meg is tesznek, hogy legyen olyan magyar, aki végül behívja őket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.23. 11:41
Módosítva: 2024.10.23. 13:03
Október 23 Orbán Viktor beszéd

Ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét az október 23-i ünnepnap 9 órakor a Kossuth téren. Majd Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján, a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mondott ünnepi beszédet.

Azért jöttünk össze, hogy fejet hajtsunk az 1956-os forradalom hősei előtt

 - kezdte beszédét a kormányfő.

A miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mondott ünnepi beszédet Fotó: Facebook

Itt vannak velünk, akik egy hónappal ezelőtt megvédték Magyarországot a dunai árvíztől. 

Orbán Viktor elmondta, amit a vízügyesek, katonák, rendőrök, önkéntesek elvégeztek, az emberfeletti munka volt.

A többi országban 24-en meghaltak az árvízben és 10 milliárd eurós kár keletkezet. Magyarországon egyetlen ember sem halt meg, és a károkat minimálisra szorítottuk.

Az 1956-os forradalmat sorscsapások előzték meg, januárban földrengés volt, márciusban jeges ár volt a Dunán

 - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, felhívó jel volt ez, ideje volt készülni az összefogást követelő nagy időkre. 1956 októberében a történelem is kilépett a medréből.

Végigmegy a maga útján a saját törvényei szerint a forradalom, és így lettek hősök a földművesekől és a gyári munkásokból, az egyetmeistákból és a ciépszekből.  

1956 őszén azért lépett ki medréből a történelem, mert Magyarország nem tűrhette a szovjet irodalmi elnyomást - mondta a kormányfő. A magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie, vagy megszelíditenie.

Fotó: Koszticsák Szilárd /  MTI

Ne dugjuk homokba a fejünket. Nézzünk szembe a valósággal. Ebbe a háborúba az egész európai gazdaság belerokkan, családok milliói mennek tönkre, ha hagyjuk, hogy így menjen tovább. Hát ne hagyjuk, barátaim!

A független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan. Ezért Brüsszelben bejelentették, hogy meg fognak szabadulni Magyarország nemzeti kormányától. Azt is bejelentették, hogy egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni.

Már százszor bebizonyítottuk, hogy nem ijedünk meg, ha az aktuális birodalom zsarol bennünket. Tudjuk, hogy háborúba akarnak kényszeríteni bennünket. Tudjuk, hogy ránk akarják sózni a migránsaikat. Tudjuk, hogy genderaktivistákkezére akarják adni a gyerekeinket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a birodalom szolgálatába akarta állítani a nemzetet a szovjetek uralma.

Bábkormány került a nyakunkra, és kollaboráns magyarok voltak a vezetői

 - tette hozzá. Úgy fogalmazott, a birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, és azt szeretik, ha valaki behívja őket.

Tudjuk, hogy megvan a kiszemelt bábkormány. Megvan már a párt, amelyet a nyakunkba akarnak ültetni. Megvan az emberük is rá, igazi aláíró fajta. Ideális jelölt egy bábkormány élére.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy koholt vádakkal börtönbe vetették a nem kommunista vezetőket is.

Amikor a magyarok dacoltak velük, akkor választási csalással nyertek. Így sikerült a moszkvai kádereket a magyarok nyakára ültetni.

A miniszterelnök elmondta, hiába van a hatalom minden fegyvere a kezükben, a magyarok nem tűrik a megaláztatást.

Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk, hogy ne bántsd a magyart. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az európai gazdaság tüdőlövést kapott, a vállalatok szenvednek, a szankciók bennünket véreztetnek ki.

Az európai vezetők a hávorús győzelem illúziójában ringatják magukat. Nő az esély, hogy a háború szétterjed, ha pedig szétterjed, akkor ki tudja hol áll meg. Az elmúlt 70 évben nem volt ilyen közel a világháború

 - mondta a kormányfő.

Úgy fogalmazott: ideje kimondani, az európai vezetők egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot.

Hozzátette, most már az egész EU-t akarják nyíltan betolni a háborúba, a győzelmi terv lényege a háború kiterjesztése. 

A győzelmi terv révén arra ébrednénk, hogy egy keletről jött szláv sereg ellenőrizné Magyarországot. A brüsszeli nyomás egyre erősebb, és el kell döntenünk, hogy akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen. A politikai ellenfeleink szerint harcolnunk kell Ukrajnában az oroszok ellen. Nekünk 1956 tanúlsága, hogy nekünk csak a magyar szabadságért szabad harcolni.

Hozzátette, most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem lépünk be a háborúba, és megőrizzük az ország szabadságát.

Brüsszel számára nem fontos a független Magyarország, és egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakára ültetni. Most a fő kérdés, hogy meghajolunk, vagy pedig engedelmeskedünk a brüsszeli akartnak.

- mondta Orbán Viktor. 

Nem hiszünk a világboldogító ideológiákban, csak egyetlen dolgot akarunk: békében akarunk élni a Kárpát-medencében. Tudjuk, hogy háborúba akarnak sodorni minket, és megvan a kiszemelt bábkormány, és megvan az emberük is, aki ideális jelölt egy bábkormány élére

 - fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, aki hazafi, az ma is harcol a magyar szabadságért, de attól nem lesz szabadságharcos valaki, ha lyukat vág egy zászlóba, a tettek beszélnek. 

Az egész ország láthatta, ki mit csinált az EP-ben, mi a magyar szabadságot védtük, és eközben a magyar ellenzék felajánlotta az országot a birodalomnak

- mondta.

Az új ellenzék is idegeneket hív az országba, és ott ül az asztaluknál. A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Ez az ő hagyományuk. 

Orbán Viktor közölte, 1956-ban megvolt a közös akarat, de az erő nem volt elég a szuverén cselekvésre.

Ma van közös akarat, egység, akarat és erő, és ezzel élni is fogunk. magyarnak annyit jelent kűzdeni. Nem tűrjük el, hogy ismét Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. Újra meg fogjuk csinálni, dicsőség a 1956-os hősöknek

 - zárta beszédét a kormányfő.  









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás