"Meghalok" - iszonyú fájdalom gyötörte a kislányt, saját magát sodorta életveszélybe

A gyermek évek óta a haját ette, mert így tudott könnyebben elaludni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.07. 10:30
hajcsomó műtét fájdalom kislány

Egy norfolki iskoláslány négyórás műtéten esett át, amely során eltávolítottak egy hatalmas hajcsomót a gyomrából, amely tönkretette az emésztőrendszerét.  Sophia Goss 18 hónapos korában kezdte el kihúzni és rágcsálni a haját, ez segített neki ugyanis elaludni. Ezzel nem hagyott fel annak ellenére sem, hogy édesanyja olívaolajat kent a hajára, így próbálva elrettenteni a gyermeket a rossz szokástól. 

2023 decemberében a kilencéves kislány borzasztó hasi fájdalomra panaszkodott, ami miatt a szülei azonnal kórházba vitték. Sophia sírt, és azt mondta úgy érzi, meg fog halni. A kicsi az intenzív osztályra került, ahol megállapították, hogy egy óriási hajcsomó okozza panaszait, amelyet azonnal el is távolítottak.

Mint kiderült, a szülők hat héttel a beavatkozás előtt már jártak orvosnál a gyermekkel hasi fájdalom miatt, de akkor mondták a nekik, hogy a gyermek étrendjén kellene változtatni. A hajevéssel járó betegség, amelyet „Rapunzel-szindrómának” is neveznek, rendkívül ritka és főleg fiatal nőket érint. A fő tünetek közé tartozik a hasi fájdalom, hányinger és hányás, puffadás, csökkent étvágy, fogyás, valamint székrekedés vagy hasmenés.

A kislány mostanra felépült, családja pedig szeretné felhívni a figyelmet a Rapunzel-szindrómára, amely betegség komoly problémákat okozhat - írja a Daily Mail.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás