Fájdalomcsillapítókkal küldték haza a kórházból a 27 éves édesanyát: most az életéért küzd

Elviselhetetlen migrén miatt kereste fel a kórházat a 27 éves édesanya, de fájdalomcsillapítókkal hazaküldték.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.10.25. 18:00
fájdalomcsillapító agydaganat kórház

Egy anya azt állította, hogy csak fájdalomcsillapítókkal küldték el a sürgősségiről, miközben a valóságban agydaganatban szenved. A 27 éves Kimberley Baggley tartós migréntől szenvedett, ami végül oda vezetett, hogy egy rohamot követően otthon összeesett.

Fotó: The Brain Tumor Charity / Kimberley Baggley

Kezdetben a staffordshire-i általános iskolai tanárnőnek az orvosok azt mondták, hogy tartson egy kis pihenőt, miután 2023 júniusában szúrást tapasztalt az arca egyik oldalán. A tünetei azonban nem enyhültek, olyannyira, hogy a Royal Stoke Egyetem sürgősségi osztályán kötött ki. A kórházban kivizsgálták és kiderült, hogy kritikus állapotban van.

Baggley műtéten esett át, a daganat nagy részét eltávolították, és most egy harmadik stádiumú asztrocitóma – egy agresszív és rosszindulatú agydaganat – miatti kezelés előtt áll. Bátran áll elébe a 33 sugárterápiának, és jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll.

A megpróbáltatásokról Kimberley elmondta: „Agydaganatod van – ez a két szó, amely megváltoztatta az életünket. Soha nem gondolod, hogy ilyesmi megtörténik veled, de amikor megtörténik, az egész világod valami olyan körül kezd forogni, amiről semmit sem tudsz – ez félelmetes. Az életed megáll, amikor agydaganatot diagnosztizálnak nálad. Annyi ismeretlen áll előtted, és egy hosszú folyamat, amely az életed más részeit is zárójelbe teszi. Itt az ideje, hogy a dolgok megváltozzanak, nekem és mindenki másnak, aki egy ilyen betegséggel él. Ezért van olyan sürgősen szükség a hatékonyabb kezelések kutatására.”

Kimberley éppen dolgozott, amikor migréntől szenvedett, és hazaküldték. Bizsergő fájdalmat kezdett érezni az arcában, ezért körülbelül ötször elment a helyi orvoshoz és a sürgősségire, de elküldték fájdalomcsillapítóval. Egy héttel később férje, Luke és fia, George eszméletlen állapotban találta Kimberleyt. Kimberley hozzátette: „Rettegtem, nem tudtam, mi történik. Egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy ez agydaganat lesz – teljes zűrzavar volt.”

„A diagnózisom leginkább a férjemet érintette. Tovább kellett dolgoznia, miközben megpróbált vigyázni rám és a fiunkra. Két szerepet is elvállalt, anyja volt a fiunknak és apám volt nekem az elmúlt évben."

Miközben a sugárterápiával és a kemóval küzd, Kimberley támogatást gyűjt az agydaganat kutatására, valamint támogató csoportot hozott létre Stoke-on-Trentben, hogy segítsen másoknak eligazodni a rák diagnózisában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás