"Azt sem tudtam, hol vagyok" - súlyos buszbaleset történt Magyarországon, így zajlott a mentés

Bár sokkot kaptak a balesettől, nem törődve a sérüléseikkel, másokat mentett egy fiatal fiúkból álló társaság, akik az alsónemesapátinál felborult buszon utaztak. A hős fiúknak többen hálájukat fejezték ki.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.10.14. 19:35
Módosítva: 2024.10.14. 19:35
baleset gyorshajtás Alsónemesapáti busz

Ahogy arról a Metropol is beszámolt súlyos baleset történt szombaton késő este, amikor egymásba rohant egy autóbusz és egy személyautó Alsónemesapátinál a 76-os úton, ahol emiatt teljes útzárat rendeltek el. Az ütközés után a busz az árokban, az oldalára borulva állt meg. A balesetet az okozta, hogy a személyautó kocsisort előzött a település közelében, de a manővert nem tudta befejezni, és frontálisan összeütközött a szemben szabályosan közlekedő autóbusszal. A buszon 38 ember utazott, közülük 16-an sérültek meg, ebből négyen súlyosan. A személyautóban utazó két embert is kórházba szállították, annak sofőrjét ugyancsak súlyos sérülésekkel. 

Öleléssel köszönte meg a busz egyik utasa a segítséget azoknak a fiúknak, akik segítettek neki kijutni a felborult buszból. 

A fiatalok tucatnyi embernek segítettek  / Fotó: Pezzetta Umberto / ZAOL

Egyszer csak egy nagy fékezés és utána azt sem tudtam, hogy hol vagyok, ülök, állok, vagy fekszem

 - mondta Kovács Mónika, a busz egyik utasa a Tényeknek, akinek a járművet egy fiatal fiúkból álló, szintén a buszon utazó társaság tagjai segítettek elhagyni. 

Megnéztük, hogy tudunk kijutni, megtaláltuk a vészkijáratot és azt kinyitottuk, majd segítettük ki az embereket. Úgy 20-30 ember ki tudtunk szedni a buszból

 - emlékezett vissza Nuver Krisztián, az egyik hős fiatal, akinek egy szeretetteljes öleléssel köszönte meg Kovács Mónika, hogy segítettek neki a balesetnél.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás