„A kislányom meghalt a karomban” – Öt évig küzdött babájáért a kismama, de az orvosok miatt elvesztette

Az anyuka boldogsága pillanatok alatt elillant.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.09.20. 07:30
kismama meghalt baba gondatlanság

Keira Smith és férje, Shaun fel volt arra készülve, hogy nem lesz egyszerű dolguk a családalapítással. A férj ugyanis olyan gyógyszereket szedett a fájdalmaira, amik befolyásolták a termékenységét. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash

Azonban Keira legnagyobb örömére öt év próbálkozás után mégis teherbe esett. Ez az öröm azonban 34 héttel később megsemmisülésbe fordult, amikor kisbabájuk, Mali három nappal a születése után orvosi gondatlanság miatt meghalt.

Várandóssága több mint 34. hetén Kiera fáradtnak érezte magát, nem betegnek, de a biztonság kedvéért elment kivizsgáltatni magát. Rendszeresen járt kontrollvizsgálatokra. Ám amikor felkereste a konzultánsát, akkor kiderült, hogy a babája farfekvéses, vagyis lábbal előre helyezkedik el.  A találkozó után Keira kiugrott a mosdóba, és akkor elkezdett vajúdni. A szülészeten megerősítették, hogy hamarosan szülni fog, ezért átszállították egy másik kórházba. Elfolyt a magzatvize, de nem akarták, hogy túl korán jöjjön világra a baba, így bent tartották. 

A fájdalom egyre rosszabb lett. Azt mondtam a szülésznőnek: »Érzem, ahogy a testem nyom, nem tudom irányítani.« Az egész annyira idegen volt számomra, mivel még sosem szültem korábban. Egyedül voltam Shaunnal, amikor hirtelen letettem a kezem, megjelent a baba lába a testemen kívül” – kezdte könnyeivel küzdve Keira, majd folytatta:

„Könyörögtem a császármetszésért, de akkor már túl késő volt, nem volt visszaút. Mali némán született: 16 percet töltöttek az újraélesztésével, de valószínűleg tovább is oxigén nélkül volt. Elbúcsúztunk. Megfürdettem, megfésültem a haját, felöltöztettem, és békésen hunyt el a karjaimban. Életem legrosszabb pillanata volt, hogy nélküle mentem haza.” 

A vizsgálat megállapította, hogyha azonnal megcsászározták volna Kierát a várakozás helyett, akkor a kislánya életben maradhatott volna. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás