Orbán Viktor Kötcsén: Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz

A polgári pikniknek otthont adó Dobozy-kúria előtt az újságírókhoz is beszélt a miniszterelnök.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.07.
világgazdaság Kötcse Orbán Viktor gazdaságpolitika

Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz majd  – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Somogy vármegyei Kötcsén, a polgári pikniknek otthont adó Dobozy-kúria előtt újságíróknak. Orbán Viktor azt mondta: új világgazdaság jött létre az elmúlt időszakban, ehhez alkalmazkodni kell, és új gazdaságpolitikára van szükség. A kötcsei találkozón arról beszél, hogy ez a gazdaságpolitika milyen legyen – tájékoztatta a miniszterelnök az újságírókat.

"Ennek a gazdaságpolitikának a „szíve közepe és lényege” a gazdasági semlegesség, mert meggyőződése, hogy gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd" – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: a háborúból is mindenképp ki kell maradnunk.

Nem blokkosodni, nem támogatni a szankciós politikát, és mindenkivel kereskedni, és jó gazdasági együttműködést kialakítani

– fejtette ki.

A kormányfő sorra vette, hogy mennyi külföldi tőkeberuházás van jelen Magyarországon. Eszerint Németország 25, az USA, Kína 9-9 milliárddal vannak jelen, őket követi Dél-Korea. „A mostani állapotunk jól mutatja, hogy mi megéreztük, hogy a blokkosodás helyett inkább egy egységes világgazdaság minden fontos szereplőjével ápolt jó kapcsolat adhat megoldást a magyar gazdaság helyzetére” – fogalmazott.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás