"Hosszú ideig egy fiúnk volt" - minden percüket együtt töltik a Kálmán ikrek, akik olyanok, mint két tojás

Saci és Mari a XI. kerület üde színfoltja. Mindig ugyanúgy öltözködnek, és mindenhova együtt is mennek. A kerületben szinte mindenki ismeri a mindig vidám ikreket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.17.
Ikrek hasonlóság Bikás Park

A Kálmán ikrek a Szigetközből, Mononmagyaróvárról származnak. Egész életükben az egészségügyben dolgoztak, és mindig egy helyen.

Úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás    Fotó: Bánkúti Sándor

Elválaszthatatlanok vagyunk gyerekkorunk óta. Saci 45 évvel ezelőtt költözött fel Budapestre. Nem tudtunk egymás nélkül élni, így egy év sem telt el, és jöttem utána. 

-mosolyodik el Mari, aki azóta is szinte minden percet együtt tölt az ikertestvérével. Első budapesti munkahelyük a Korányi kórház volt, ott a mellkassebészet intenzív osztályán dolgoztak. Nagyon szerették a munkájukat, ezért sok képzésen vettek részt, természetesen mindig együtt.

Mindketten Újbudán élnek   Fotó Bánkúti Sándor

Majd férjhez mentek és megszülettek a gyerekek. Mindkettőjüknek két fia lett, akik szintén nagyon hasonlítanak egymásra, pedig ők nem ikrek. Miután a fiúk óvodás korúak lettek, visszamentek dolgozni. A Szent Kristóf Rendelőintézet lett az új munkahelyük, mert az intenzívre már a gyerekek miatt nem mehettek, mert ott mindig riaszthatónak kell lenni. Saci reumatológián, Mari a kardiológián kezdett dolgozni. És nyugdíjba is együtt mentek, és azóta a második gyerekkorukat élik. 

Minden nap sétálnak a Bikás parkban Fotó: Bánkúti Sándor

A férjeiket is szinte egy időben veszítették el. Ekkor elhatározták, hogy nem csak egy városban szeretnének élni, hanem egy kerületbe költöznek. Saci ekkor megkérdezte a szomszéd nénit, hogy tud-e eladó lakást, aki rávágta, hogy az övé eladó. A sors is így akarta, azóta szomszédos lakásban élnek az Etele úton.
Gyerekkoruk óta ugyanúgy öltözködnek, amire az édesanyjuk szoktatta rá őket.

Nagyon sírtunk mikor nem egyforma ruhában voltunk, ezután anyukánk figyelt erre is. Most már össze sem kell beszélnünk. Szinte megérezzük, hogy mit fog felvenni a másik aznap. Ez egy különleges belső érzés és kapocs.

-érzékenyül el Saci, aki el sem tudná képzelni az életét az ikertestvére nélkül. 
Egy a gondolatuk, sőt még férfiak terén is egy az ízlésük. Mindig ugyanaz a férfi tetszik nekik. 

Amikor fiatalok voltunk, hosszú ideig egy fiúnk volt. Mindig megbeszéltük, hogy mi volt a téma az előző találkozáskor, hogy ne bukjunk le. Több hónap után mentünk oda hozzá egyszerre. Az álla esett le, hogy kettő van belőlünk. 

-meséli kacagva Mari, aki megszólalásig hasonlít a testvérére.
Az ikrek imádják a nyugdíjas éveiket, és a kerületet is. Azóta nagyon sokat utaznak, sétálnak a Bikás parkban, és minden percet együtt töltenek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás