Durva, mi jön a kánikula után, de az is kiderült, milyen lesz a tél

A héten a Metropol olvasóit az időjárás előrejelzések érdekelték a legjobban, de sokan olvasták a 300 éves kísértetkastélyról szóló történetünket is. Összegyűjtöttük a hét legolvasottabb cikkeit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.01.
top5 meleg időjárás

Az AccuWeather előrejelzése szerint egészen szeptember 7-ig (szombat) marad a 30 fok feletti nappali és a 20 fok közeli éjszakai hőmérséklet. Akkor azonban egyre gyakoribbá kezdenek válni a záporok, zivatarok, melyek a hőmérséklet csökkenésével de párássá teszik a levegőt, ezzel növelve a hőérzetet, és durva viharokra is számíthatunk, mert a szél is egyre erőteljesebb lesz. De jó hír, hogy ezek az esők már egyre jobban felfrissítik majd a levegőt, és minden bizonnyal a növényvilág számára is felüdülés lesz majd a csapadék, ami szeptember második hetében érkezik.

Szeptember első napjait követően záporok, zivatarok és némi lehűlés vár ránk
Némi lehűlés várható Fotó: Köpönyeg

Az időjárás-előrejelző modell szerint az átlagosnál enyhébb és szárazabb tél vár egész Európára, ráadásul nagyobb mennyiségű hóra maximum a skandináv országokban lehet számítani. Vagyis minden jel arra utal, hogy idén is elmarad a fehér karácsony, ugyanis ECMWF európai előrejelző modell szerint hazánk is azon régiók között van, amelyben a szokottnál is melegebb, szárazabb és hómentes lesz a tél időjárása, mely az éghajlati változásoknak tudható be.

Már lehet látni, hogy milyen időjárást tartogat a tél Fotó: pexels.com

Hátborzongató épületben járt a Felfedező urbexes. Elveszett lelkek bolyonghatnak abban a 300 éves kísértetkastélyban, ami egykor elmegyógyintézetként üzemelt. 

"Józsefváros utcáin él egy gyerek, segítsetek neki" - jelent meg az interneten. A "nyóckerben" élők már jól ismerik őt, azt mondják, nappal az utcákat rója, éjszakánként pedig egy kapualjban, matracon húzza meg magát. Kevin korát senki sem tudja pontosan, ahogyan azt sem, hol ver tanyát. A fiú titkolja, hogy pontosan hol szokott aludni és az igazi neve sem biztos – csak egy: nem akar visszajutni a gyermekotthonba, ezért inkább a hajléktalan létet választotta.

Kevin szörnyű körülmények között él, mégis mosolyog /
Kevin Fotó: Metropol

Nem mindennapi égi jelenséget láthattunk augusztus 31-én, szombat hajnalban. Érdemes volt korán kelni, hogy lássuk a káprázatos égi csodát, ami beragyogta az életünket. Az univerzum energiái bőséggel jutalmaztak ebben az időszakban; a Jászol-halmaz több száz csillaga a Hold mágikus energiájával kiegészülve pozitív energiát árasztott. 

A Hold találkozott a Jászol-halmazzal  Fotó: Illusztráció: pexels.com

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás