Több mint 10-szer küldték haza a kórházból az egyéves kisbabát: az orvosok hibája miatt meghalt a mindig mosolygó kisfiú

Az orvosok rendre csak legyintettek a szülők félelmeire. Mindez a kisgyerek életébe került.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.08.02.
szívbetegség kórház kisfiú

Egy „mindig mosolygó” kisbaba meghalt, miután az orvosok figyelmen kívül hagyták a szívbetegség jeleit, annak ellenére, hogy a szülei 10-szer is bevitték a sürgősségire.

Fotó: Pexels/Dominika Roseclay

A kenti Archie Squire-t élete első és egyetlen évében több mint 10 alkalommal szállították kórházba, miután székrekedéstől és légszomjtól szenvedett. Szülei, Lauren Parrish és Jake Squire azonban azt állítják, hogy mindig hazaküldték őket a kórházból, mondván, a kicsinek csak légúti fertőzése van. 

Tavaly novemberben székrekedéssel és hányással került utoljára a margate-i Queen Elizabeth the Queen Mother kórházba. Két nappal később azonban – mindössze három nappal az első születésnapja után – szívmegállás miatt meghalt.

A boncolás feltárta, a kisfiú szívbeteg volt, izolált szívkamrai inverzióban szenvedett, amit nem vettek észre az orvosok. A röntgenfelvétel ugyanis kimutatta a gyermek betegségét, ám a felvételeken látható árnyakkal egyáltalán nem törődtek az orvosok. Állítólag előírták Archie-t egy úgynevezett ECHO-vizsgálata, amely a szív vizsgálata, de nem kérték sürgősnek, így halála napjáig nem is végezték el a kicsin a tesztet.

A jelentések szerint Archie ellátásában számos hibát vétettek: késve fogadták el a háziorvosi beutalókat, nem nézték át a kórelőzményeket és a korábbi leleteket. Egyetlen esetben sem kezdtek el gondolkodni az orvosok, hogy talán más baja lehet, mint a hörgőgyulladás. 

A kórházban most folytatódik a vizsgálat, ez azonban már nem adja vissza a családnak a „boldog és mindig nevető” kisfiút.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás